Volkswagen Bora: vervangen ja of nee

Bouwjaar: 1999

Vandaag heeft mijn volkswagen Bora 1.9 TDI, 110 pk een grote beurt gehad. Hierbij kwamen nogal wat mankementen naarvoren. Zo moet volgens het garagebedrijf: 1. de asafdichting van de krukas vervangen moeten worden, deze lekt of zweet en dit mag niet op de distributieriem komen anders kan dit de motor schaden, 2. vliegwiel moet vervangen worden en 3. beide aandrijfassen met homokineten moeten vervangen worden. Voor de uitvoering van de deze werkzaamheden worden 12 uur gerekend. Al met al een kostenpost van dik € 2000,00. Ik heb in principe geen klachten. Bij koud weer start hij alleen wat moeilijk. Mijn vraag is dan ook of het verstandig is al deze werkzaamheden uit te laten voeren en wat de eventuele gevolgen zijn als ik dit niet doe.

groeten, Christa

Christa Westing

Geplaatst door Christa Westing (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Chris Dontje (0), 19 jaar geleden

check email

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

1: laten vervangen, als je diostrie hierdoor klapt ben je nog veel zuurder!
2: waarom het vliegwiel vervangen?
3: als deze defect zijn gewoon laten vervangen.. rijdt wel zo veilig

Suc6

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij wordt je geplukt ik zou een andere garage er eens na laten kijken.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Klinkt of je belazerd wordt. Ik zou een second opinion vragen bij andere dealer. Lijkt me verstandig. (was deze diagnose eigenlijk wel bij de merkdealer?)

succes

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

waarom vliegwwiel vervangen als er geen problemen zijn? homokneten kun je zelf wel horen of die kapot zijn, beginnen te knakkeren als je door de bocht gaat. de keering die olie lekt zou ik wel repareren als ik jou was kan de distrubutie riem laten knappen.

Christa Westing (0), 19 jaar geleden

Ten eerste hartelijk dank voor jullie antwoorden. Ik zal zeker een second opinion vragen bij een andere garage. Voor wat betreft de homokineten, het enige wat ik hoor is een rommelend geluid in de voortrein. Dit is ook voelbaar in het stuur en het gaspedaal. Niet echt een knakkend geluid in de bochten of bij hard optrekken. Misschien weet iemand van jullie met deze omschrijving of het inderdaad de homokineten zijn. Nogmaals hartelijk dank.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat wat je voelt in het stuur en pedaal kunnen best eens de homokneten zijn. deze geven speling nl over in hetstuur en kunnen trillingen verooorzaken succes

D.K.CARS1858 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als ik dit bedrag zie 2000 euro s,dan ben ik zeker dat dit van een VW daeler komt.Voor deze herstelling kom je bij ons hooguit aan 1000 euros met zelfde garantie als vw dealer.

roland10246 (0) PRO, 19 jaar geleden

als ze alles rep voor di bedrag zou ik het doen alles wat je op noemt is minstens al voor 1200 euro en 12 uur maal 65 euro is meer dan 2000 euro

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.