Volkswagen 0: Vervangen startmotor golf 3 automaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 66kw

Beste mensen is het vervangen van de startmotor van de golf 3 automaat gemakkelijk uit te voeren ?En is het noodzakelijk de bronzen bus welk wordt meegeleverd met de nieuwe startmotor ook te vervangen?
Moet voor dit laatste de versnellingsbak ook los?
Bedankt alvast voor de reactie(s)
Met vriendelijke groet,
Bert

Bermia

Geplaatst door Bermia (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja, deze is vrij gemakkelijk te vervangen.
Dat is geen bronzen bus die meegeleverd is, maar een pasbus. Deze zorgt ervoor dat de starter exact op de juiste positie wordt geplaatst.

De bak hoeft er niet af.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Als de lagerbus niet overdreven is uitgesleten lekker laten zitten. Als ie ovaal is ,wel vervangen .Het aluminium mag daarbij niet beschadigd worden omdat anders het busje ingedrukt wordt bij montage en dan past de astap er weer niet in.
Een manier is ;schroefdraad tappen en met een draadeind het busje er uit trekken. Een beetje Handige Harry redt dat. Busje een drupje olie geven voor de smering.
Succes.

kaleido 1 (1895) PRO, 12 jaar geleden

Bus erin plaatsen met loctite mocht deze er te los ingaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.