Volkswagen Golf 1989: Vervangen V-Snaar

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 INJ. MOT.NZ 1272CC 40KW

Heej iedereen,

Ik heb nog niet zolang geleden een Golf 2 gekocht met de bedoeling er zelf zoveel mogelijk aan zelf aan te klussen. Ik ben geen automonteur maar heb ook geen 2 linkerhanden, (als je begrijpt wat ik bedoel.)

Nou zou ik graag zelf de V-snaar willn vervangen, maar aangezien ik dit nog nooit zelf gedaan heb kan ik hier zeker wel wat tips bij gebruiken.

Dus als er iemand is die hier ervaring mee heeft en mij kan uitleggen wat de belangrijkste punten zijn waar ik op moet letten bij het vervangen zodat het niet fout gaat en ik de V-snaar er fatsoenlijk en werkend weer op krijg. ( En is dit dan ook slim om zelf te doen of is het beter om het een garage te laten doen?)

Want bij mijn Polo is die bij de garage vervangen en was de snaar alsnog naar 5 weken stuk.
(Polo 1.3 INJ. MOT.NZ 1272CC 40KW 1991 (zelfde motor)

Nou hopelijk is er iemand die me wat tips en handigheden kan geven. Hoe meer reacties hoe beter:P!!!! Alvast bedankt.!!

Greetsss sjaak;)!!!

sjaaksgolf

Geplaatst door sjaaksgolf (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaaksgolf (0), 16 jaar geleden

Heej iedereen,

Zie dat ik nog geen reacties heb maar het is ook al niet meer nodig. Ik heb hem zojuist vervangen en bleek best simpel te zijn. ( een ervaren monteur heeft me net wat tips gegeven)

Stappen voor het vervangen:

Spanrol (half) los draaien, spanrol verschuiven, (zorg wel dat de motor in de versnelling staat en niet op de handrem) ouwe eraf, nieuwe erop. strakzetten (niet te strak) dan beter afstellen en als laatste alles weer goed (hand)vastdraaien.

Als de v-snaar na een tijdje toch weer lichtjes piept kan je hem het beste even nastellen, en niet tot het uiterste want anders knapt ie binnen een korte tijd.

(Ps: piepen kan ook aan de kou en het natte weer liggen, en daarvoor is smerings spul bij de goeie vakhandel of garage voor te krijgen.


Oke Greetsss: sjaak!!!

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor de tip, Sjaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.