Volkswagen Golf V: vervelend geluid in vw golf V plus

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Geachte,

Sinds een aantal maanden hebben wij dagelijks met het starten van onze Golf V Plus dat het geluid vd knipperlichten niet functioneert, als wij enige tijd aan het rijden zijn horen wij allemaal wisselende geluiden van hard tot zacht, van continu tot onderbroken. Vaak stopt het als we het contact een keer aan en uitzetten, maar soms moet dit meerdere malen herhaald worden. Dan blijft het ook weg tot er een volgende keer gestart moet worden.
Het lijkt erop dat als we de sleutel in het contact steken en dan 10 sec. wachten, alvorens de sleutel om draaien, dat het dan wel goed gaat.

Verleden jaar is het ook al aan de hand geweest en toe is het verdwenen.
Uitlezen bij verschillende garages en dealers heeft tot dusver niets opgeleverd.

Heeft iemand een idee en kan ons verder helpen?


Mvg

Dennis

dennis de bengel

Geplaatst door dennis de bengel (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Het geluid van de knipperlichten en ook die van de lichtzoemer en gordel toontje enz komen uit een speakertje die in het instrumentenpaneel zit, ik denk dat die stuk is, komt af en toe wel eens voor. Wel raar dat de dealer dit niet heeft gezegd want een beetje garage weet dat dit geen relais is maar een speakertje.

dennis de bengel (0), 12 jaar geleden

Beste Ricky,

Dank je voor je reactie. Het enige dat de dealer voorstelde was het vervangen van het instrumentenpaneel à XXX euro, echter zonder de garantie dat dit het euvel zou verhelpen. Beginnen we dus niet aan. Het speakertje maakt ook geluid zonder dat de knipperlichten of wat dan ook gebruikt worden. Komt dit ook voor bij kapotte speakertjes?

jensw (0), 12 jaar geleden

Is het enkel het geluid of spelen de controlelampjes ook vrolijk mee? Heb dit een keer bij een golf v plus van familie gehad, daarbij was het opgelost door de contacten van de richtingaanwijzer schakelaar schoon te maken en met wat niet geleidend vet opnieuw te smeren. Maar zij hadden dus een spookrichtingaanwijzer, begon spontaan te klikken samen met de controlelampjes op het dashboard.

dennis de bengel (0), 12 jaar geleden

Het is enkel geluid. Wij weten echter dat de storing erin zit als wij de richtingaanwijzers aanzetten. Het geluid Vd richtingaanwijzers werkt dan niet. Als we opnieuw starten is de storing er vaak uit.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als hij ook geluid maakt zonder dat je iets doet dan blijft er of iets hangen waar het speakertje op reageert of de software van je instrumentenpaneel is in de war.
Bij www.actronics.nl maken ze ook dit soort dingen.

dennis de bengel (0), 12 jaar geleden

Hebben jullie een idee hoe ik dit kan onderzoeken? We ondervinden dat als we na het insteken de contactsleutel er 10 sec in laten zitten voordat we hem omdraaien dat de storing niet optreedt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.