Volkswagen golf3: verwarming+tikkend geluid

Bouwjaar: 2005

wie kan mij helpen met hetvolgende,als ik de verwarming op zet krijg ik steeds koude lucht de blazer werkt,temeratuur is goed en koelwater is ook okè maar toch krijg ik geen warme lucht.
Heb nog een vraag, als ik de motor start hoor ik een tikkend geluid hoe meer gas ik geef hoe harde het tikt als ik de gas los hoor je het niet meer tikken.
mvg
jos

joske5976

Geplaatst door joske5976 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

spijkie (0), 18 jaar geleden

Ik heb met mijn Passat 96kw uit 2001 hetzelfde probleem met die tik. waarschijnlijk zit er verkeerde olie in zodat de pompverstuivers beginnen te tikken, er wordt straks 0w30 olie in gedaan ipv 5w40 en dan zou het over moeten.

mvg Victor

Fredo (0), 18 jaar geleden

Volgens mij komt het tikkend geluid eerder van je kleppen hoor.
trouwens een golf III met pompverstuiver????????

spijkie (0), 18 jaar geleden

Bij twee vw dealers geweest en die zeiden alle twee dat het in ieder geval niet de kleppen waren.
De auto is vanmiddag bij het bedrijf geweest waar ik hem weg heb(garantie) en die hebben er andere olie in gedaan en het is iets minder geworden maar nog niet weg maar dat kan nog nadat ik er wat meer kilometers mee heb gereden. het vreemde is dat zei daar ook een audi a4 van 2003 hadden staan met een 1.9 tdi motor en die had precies dezelfde tik als die van mij(passat)buiten de auto haast niet waarneembaar en in de auto wel duidelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.