Volkswagen Golf IV: vocht en ramen die beslaan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Het gaat om het volgende,

Bij weersomstandigheden zoals vandaag en de afgelopen periode dat het buiten vochtig is of regent dan beslaan de ramen van de auto. Als je bijv. s'morgens instapt is er niks aan de hand maar van het moment dat je weg rijd dan trekken de ramen rondom helemaal dicht. De gewone kachel helpt dan niet, de airco moet echt aan en dan zijn alle ramen binnen de kortste keren weer helemaal schoon maar als je de airco dan weer uitzet begint alles weer te beslaan. Even een doekje over de ramen halen helpt niet want ze zijn zo weer beslagen. Soms is het ook wel eens zo dat eind van de middag of s'morgens na een dag of nacht stilstaan de ramen ook zijn beslagen. Het is niet zo dat er echt druppels aan de ramen hangen maar echt beslagen en soms redelijk vochtig zeg maar.

De auto zelf is niet nat van binnen, de vloer bedekking ook niet, ik heb geen lekkage kunnen ontdekken en het is alleen tijdens deze vochtige periodes. Condenswater afvoer e.d. van de airco werkt ook goed. Het zijn zeg maar niet de standaard dingen die je als eerste controleert.

Is dit misschien een bekend iets en weet iemand een oplossing???

Alvast bedankt voor jullie reacties.

razorblade

Geplaatst door razorblade (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je climatronic?
Laat hem dan maar eens uitlezen,kan best zo zijn dat de stelmotor voor de recirculatieklep defect is,en zo alleen maar lucht van binnen aan het blazen is,dan beslaat ook alles.

a3/a6 (0), 16 jaar geleden

De gewone kachel heeft pas resultaat als er warmte uit komt. Tot dat moment blijf je bij de meeste auto's de condens van de ruiten vegen. In deze tijd breng je ook zelf veel vocht in de auto, natte jassen en schoenen en dergelijke wat in de bekleding trekt en je ademt ook aardig wat vocht uit.
Dus veel ventileren (mooie droge dag = ramen open) of een vochtvreter er in.
groet
a3

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.