Volkswagen Golf IV: Ventilator start bij het afzetten moter

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

De accu poolen heb ik losgemaakt voor het vervangen van de koplampen.Toen ik ze weer aansloot en de wagen starten,viel het mij op dat de radiator fan aanging toen ik de sleutel uit het contact haalde.
Dit gebeurde niet daarvoor.



Mijn airco pomp ging stuk dus laten vervangen,maar voor ik hem liet vervangen heb ik de accu los gehad. En nu is het probleem dat nadat ik de accu weer aansloot,de radiator fan aanslaat wanneer ik de motor uitzet.
Dit deed hij nooit,nu is de airco pomp vervangen en nu slaat de fan nog steeds aan.
Wat kan hier de oorzaak van zijn,

red-elephant

Geplaatst door red-elephant (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Theo Sparenburg (10), 16 jaar geleden

Als je de auto bij warme motor uitzet zal, door het ontbreken van rijwindkoeling, de temperatuur van het koelwater nog iets oplopen. Hierdoor slaat de ventilator even aan. Dit is normaal bij een Golf, mits de motor goed warm is en de vin na een tijdje vanzelf stopt.


vr.gr. Theo

red-elephant (0), 16 jaar geleden

Nou hij gaat al aan terwijl ik niet gereden heb,ze zeggen dat het een beveiliging is omdat de airco pomp stuk was, maar die is nu vervangen.

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Als de airco ingeschakeld staat gaan de ventilatoren automatische werken is normaal bij in geschakeld airco zet je airco uit wat gebeurd er dan?

Groet Tiguan

red-elephant (0), 16 jaar geleden

Nou dat weet ik het niet want diegene die hem maakt heeft verteld dat er een zekering van ik geloof dat hij vertelde van 15 amp stuk was.

En nu heeft hij een relai geplaatst dat wanneer je de auto van contact haalt de spanning van de airco afgaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.