Volkswagen Golf: vocht in de auto

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Ik heb afgelopen week erg veel last van vochtige ramen aan de binnenzijde. Wie weet wat je hiermee tegen kunt doen. Het is misschien ook wel het jaargetijde voor nu. Maar wie heeft er een paar handige tips om vochtige ramen kwijt te raken?

M.V.G Raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Als je airco hebt: de airco werkt enkel bij temperaturen boven de ca. 5 graden. Er komt dus bij deze koude buitenlucht geen droge lucht van de airco om de ramen te drogen.

Toch heb ik zelf al vrij snel met een beetje warme ventilatie op de voorruit snel weer een condens-vrije ruit. Je kan bij tankstation ook anti-condens doekjes kopen en daarmee de ruit poetsen, werkt ook goed.

Als beide methoden niet werken moet het vocht ergens vandaag komen. Een vies/nat pollenfilter, geen goede waterafvoer bij luchtinname (door bv. bladeren) of een lekke kachelradiateur (wat te merken is aan koelvloeistofverlies en een beetje een rare zoetige lucht als de kachel aanstaat) kunnen voor vochtoverlast zorgen.

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

Er zit airco op de auto. De pollenfilter is afgelopen zomer vervangen en de airco is opnieuw afgevuld. En er ligt geen blad in de paravan of in de buurt.
Vorig jaar werkte het prima de ontwaseming ,even de airco aan en weg was het condens.Maar de auto beslaat als een gek vooral als hij overdag buiten staat! Ik heb ook wel eens geprobeerd om de auto goed warm te stoken kachel op heet en op stand 3 en daarna de ramen open tijdens het rijden om te ventielen. Het help allemaal niets. Wat kan het zijn! Ik heb geen waterlekkage de vloermatten zijn kurk droog. Waar zit de airco afwatering bij de golf IV deze ff kijken of die los is.

M.V.G Raymond

H&k (0), 18 jaar geleden

Staat de ventilatie niet op de terugvoerfunctie?
Je zal de eerste niet zijn die het vergeet uit te zetten na een stinkende tunnel, of het knopje ingedrukt hebt met een schoonmaakbeurt...

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

Hallo,
Het cirulatieknopje is niet ingedrukt. Gebruik ik alleen in de zomer als het heel warm is met de airco aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.