Volkswagen Golf IV: vocht probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hallo k heb al een tijdje dat alle ramen beslaan van mijn golf heb alles na gekeken raam rubbers zijn heel vloermatten zijn droog komt geen water binnen via de voorruit ..
maar ik heb wel een probleem gevonden in de bak waar het reservewiel ligt daar zit een klein gaatje.. (een dopje is weg) zou dit het probleem zijn dat allee ramen zo erg beslaan ik zou er verder geen oplossing voor kunnen vinden

jasper123

Geplaatst door jasper123 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

NoppieV5 (0), 13 jaar geleden

Heb je airco?

jasper123 (0), 13 jaar geleden

ja ik heb airco.. climatronic heb ik..

NoppieV5 (0), 13 jaar geleden

Dat er een gaatje (ca. 4 mm) in de bak van het reservewiel zit, is normaal. Daardoor zal geen vocht van betekenis in de auto komen.
Ik neem aan, dat je het probleem vooral nu met de kou hebt. Dan is de airco vaak een boosdoener.
Bij starten blaast de airco het daarin achtergebleven vocht eruit en dat slaat neer op je ramen. Kan je voorkomen door de airco bij starten uit te schakelen. Ook door al uitschakelen van de airco een paar kilometer voor je bestemming blaas je veel vocht uit het systeem.

Als dat niets oplevert moet je eens onder de vloerbedekking kijken. Ook al zijn de matten droog, dan nog kan onder de bekleding in de isolatie vocht zitten.
Vooral bij het schutbord, als daar vanaf de andere kant vocht doorslaat (weet niet of je daar een bak hebt, waarvan de afvoer verstopt kan zijn).
Goed kijken en voelen!
Succes.

jasper123 (0), 13 jaar geleden

ik had dat gaatje al dicht gekit ...maak dat wat uit?.. ik ga van dat isolatie eens uitzoeken..verder nog tips om verder te zoeken naar dat vocht probleem maar nog bedankt voor de tip,s

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

De plekken waar deze wagens vaak kunnen lekken zijn:

-Tussen de pakking van interieurfilterhuis door.(in de paravan)
-Of de waterafvoer deksel boven interieurfilter is gescheurd waardoor het door het filter komt naar binnen.
-Tussen de pakking van de ruitmechanieken of pakking van speaker door.(dan zie je onder deurpaneel een waterspoortje lopen aan de voorkant)
-Tussen de pakking van de kabelboom doorvoerhuis links in de paravan.
-Tussen de pakking van de achterlichten.
-Of de afvoer van de airco zit verstopt.

Ben volgens mij niets vergeten...

NoppieV5 (0), 13 jaar geleden

@Jasper: Het gaatje dicht kitten zal niet zo snel problemen geven, zolang er niets lekt........
De bak voor het reservewiel is zo beetje het laagste punt van de auto, dus het is wel handig dat eventueel lekwater ook meteen weer weg kan.

jasper123 (0), 13 jaar geleden

dus ik kan de kit dus weg halen... en dan die andere punten gaan af gaan naar het vocht probleem

NoppieV5 (0), 13 jaar geleden

Yep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.