Volkswagen Caravelle: volkswagen t4 versnellings bak problemen?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi 150pk

Hallo, sinds kort hebben we een groot probleem met onze vw t4 caravelle. Als we accelereren lijkt het net dat de versnellingsbak uit zijn versnelling schiet. Deze blijft echter wel in de versnelling maar het vermogen is weg en je hoort een schurend/knarsend geluid uit de voorzijde van de auto. Alsof de tandwielen over elkaar knarsen. De motor blijft gewoon in de versnelling en alsje gas geeft loopt het toerental op en het geknars wordt erger. Als je het gas loslaat dan pakt hij de versnelling weer op. Ook bij het afremmen op de motor voel je een bonk door de hele auto om de paar seconde. Een maand geleden is het lager van de aandrijfas rechts (lange kant) vervangen. Koppeling en drukgroep zijn vorrig jaar vervangen. Ik zit met mijn handen in het haar. de garage kon het niet 123 vanaf de buitenzijde zien en vreesde het ergste. Nu is mijn vraag kan ik dingen controleren of uitsluiten zodat we het probleem kunnen vinden? Of zijn jullie bekent met dit probleem?
Ik hoor het graag. Alle tips zijn welkom

Met vriendelijke groet. Jeejjeej

jeejjeej

Geplaatst door jeejjeej , lid sinds 8 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Je zou eens wat olie af kunnen tappen , als dit grijs of vol glittertjes zit , weet je genoeg.
Loopt bij het gas geven het toerental hoger op dan de snelheid toeneemt , dan is gezien wat je schrijft over het weer oppakken , de koppeling ook een verdachte , maar mijn gevoel zegt versnellingsbak /diff.

audia4 PRO, 7 jaar geleden

2 massa vliegwiel naar de haaien....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.