Volkswagen Golf Cabrio: Voorpijp golf cabrio1.8i 2H

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2H 1.8i

Geachte lezers,

Ik heb een cabrio 1.8i bouwjaar 1991 met een 2H motor, 98 pk.
Nu is mijn flexibel uitlaatstuk kapot.

Nu is mijn vraag:
Wat kost een flexibel uitlaatstuk met alles erop en aan (flensen en dergelijke), nieuw.
Wat kost een compleet voorpijp vanaf uitlaatspruitstuk tot katalysator (incl. flex. stuk), nieuw.

Wat zou ongeveer de tijd zijn die een ervaren monteur nodig heeft om het oude eruit te slopen en een nieuwe voorpijp te monteren en tevens de tijd van montage van een nieuwe flexibel stuk en de oude eruit?

En waar kan ik deze materialen het beste halen?

Ik ben gespecialiseerd op een geheel ander vlak dan auto's, dus ik hoop dat de prof's onder de lezers mij wel enige hulp kunnen bieden met mijn vraag.

Met vriendelijke groet.

Taz

Geplaatst door Taz (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Speedrazor (0), 16 jaar geleden

Als alles op normale wijze los is te halen.. (geen bouten die afbreken, of waarvan de kop dol is)..doe ik zo'n klus in een uurtje tot 1,5... meeste tijd zit in het demonteren van de voorpijp op het spruitstuk..(kom je moeilijk bij).+ vaak hele vast bouten die je subtiel moet behandelen omdat je ze anders sloopt.
Uitlaatdelen te halen bij een Brezan, of dealer. prijs zou ik je zo niet zo kunnnen geven..maar volgens mij zijn die flexibele delen redelijk prijzig.
Heb 2 maanden geleden voor een Honda van 2 flexible stukken 1 gemaakt (verlengt + flenzen geplaatst), ook omdat hij het te duur vond om een nieuwe aan te schaffen.

Taz (0), 16 jaar geleden

flexibel stuk uitlaat ingescheurd, vervangen. Nieuw stuk tussen gelast, herrie weg.

nog wel een rammelend geluid bij eerste demper of kat.

Wat kan dat zijn.

Groetjes.

Speedrazor (0), 16 jaar geleden

Schotjes in je kat los

Taz (0), 16 jaar geleden

Probleem heb ik gevonden, uitlaat resoneert tegen de onderkant van de auto, moet worden vastgezet, heeft een maat waarschijnlijk vergeten nadat hij het flexibele deel tussen de katalysator en voorpijp heeft gelast. Even vast zetten en klaar.

In ieder geval iedereen bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.