Volkswagen 0: voorremmen piepen

Bouwjaar: 2006

Passat 1999; 1,9 Tdi, AHU. Een paar weken geleden de remschijven en -blokken op de voorwielen laten vernieuwen. De monteur (geen dealer) was heel stellig dat de dunne plaatjes die in de remzuigers zitten geklemd (volgens mij anti-piep-plaatjes) niet nodig waren omdat de remmen toch nooit piepen. Ik was het er niet mee eens, maar goed: remblokken zonder plaatjes gemonteerd. De remmen heb ik daarna rustig 'ingeremd' de eerste 500 km en daarna normaal gebruikt.

Ik merk nu dat bij langzaam rijden en geringe remdruk de remmen wel degelijk piepen. Zeker als ze wat warmer zijn geworden. Ik denk dus dat die plaatjes zeker teruggemonteerd hadden moeten worden.

Klopt mijn opvatting. Zo ja. Zijn deze plaatjes nog te krijgen? Ik hoor graag van jullie.

Groet, Olleke

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

olleke (0), 17 jaar geleden

Oeps, vergeten: het gaat om een passat tdi 90 pk, AHU van 1999 !

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

je kunt ook een beetje kopervet achter op de remblokken smeren. en wat die plaatjes betreft die zitten er niet voor niks. terug naar de garage en eisen dat het in orde gemaakt word.

olleke (0), 17 jaar geleden

Het zijn dus inderdaad "anti-piep-plaatjes" ?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=olleke]Het zijn dus inderdaad "anti-piep-plaatjes" ?[/quote]
normaal zijn er geen piepplaatjes aanwezig, monteer eens een paar goede remblokken (lucas)... overigens geen kopervet gebruiken deze beinvloeden het ABS signaal..

paul,

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

je hebt gelyk paul

olleke (0), 17 jaar geleden

"De juiste remblokken...." De gemonteerde remblokken zijn verkregen uit een systeem dat werkt op basis van het kenteken. Dan zou je vanzelf de goede remblokken moeten hebben, toch? Of bedoel je een ander merk?

gr. olleke

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

je hebt via het systeem passende remblokken gekregen.. wat nog niks zegt over de kwaliteit kies bv, voor het merk pagit>textar>lucas.. ook de geleidepennen goed schoonmaken en licht insmeren met een dunne olie (geen kopervet oid)

paul,

olleke (0), 17 jaar geleden

Vandaag eens langs dealer gereden. Gevraagd of zij mij konden vertellen waar die plaatjes nou voor dienen en of ze te leveren zijn. Eigen weet niemand waar die dingen voor dienen. Mogelijk dat de remmen - bij weglaten ervan - gaan piepen. Bij de te leveren onderdelen stonden ze niet eens vermeld en in de exploded view waren ze niet getekend. Daar snapten ze niets van. Hun conclusie is dat ze alleen meegeleverd worden met geheel nieuwe remklauwen à EUR 75. Een "schijntje" dus.

Zijn die plaatjes echt niet los te krijgen of wordt het sloperijen afsjouwen?

Gr. Olleke

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik weet niet zeker, maasr in plaats van kopervet zou je keramiekvet kunnen gebruiken, dit heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als kopervet, maar bevat geen metalen.

succes Marcel

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

wacht eerst maar es tot het weer een beetje normale temperatuur is buiten, veel autos beginnen overal te piepen met deze hitte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.