Volkswagen Golf V: Voorste katalysator VW Golf V 1.6 FSI kapot

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Hallo,

Er brand al een tijdje een oranje lamp op het dasboard. Het is het lampje wat aangeeft dat er een storing is in het uitlaatsysteem. Als de auto 2 dagen stil staat is het lampje weer uit. Maar na 50km brand het lampje weer. Ik ben met de auto naar de VW garage geweest. De garage heeft de auto uitgelezen en kwam tot de conclusie dat de voorste katalysator stuk was. Een imitatie kat was niet leverbaar op dit moment.
Nu heb ik op internet wel enige imitatie katalisatoren gevonden. Motor code BLP 2005. 1k12G2.
Mijn vragen:
Kan ik doorrijden met deze kapotte katalysator?
Is deze imitatie katalysator van goede kwaliteit?
Kan ik deze kataysator zelf makkelijk vervangen?
Wat kan ik het beste doen zonder al te veel kosten?

bvd,
Efgee1

efgee1

Geplaatst door efgee1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Vraag 1: ja, dat kan. Of het verstandig is, is maar de vraag. Indien de brokstukken naar achteren vliegen, zit het ook op plaatsen waar je het niet hebben wilt.
Vraag 2: Problemcar is om technische problemen op te lossen, geen opiniesite over onderdelen.
Vraag 3: Ligt er aan hoe handig je zelf bent en welk gereedschap je tot je beschikking hebt.
Vraag 4: Wellicht offerte vragen bij andere bedrijven.

efgee1 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord Moderator!
Ik vind het wel vreemd dat al na 75.000 km dit probleem zich al voor doet. Bij navraag blijkt dat FSi motoren het liefst op RON 98 benzine rijden. Zoniet, dan is er geen optimale verbranding met een smerige Kat als gevolg. Echter RON 98 is bijna niet meer te krijgen!


Groet,
Efgee1

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze gaan inderdaad wel eens stuk, maar zou ook heel goed kijken naar de 2e kat want deze kan ook stuk zijn gegaan door zoals al gezegt de brokstukken van de 1e kat, even met een lampje erin kijken voor zover mogelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.