Volkswagen Golf V: Golf valt bij leveren trekkracht zo nu en dan in noodloop. P0234

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 103kW TDI 2,0

Bij leveren van trekkracht valt de betreffende golf nu en dan in noodloop. Stopzetten en weer starten! hij loopt dan weer als van ouds. Uitlezen geeft het volgende: P0234 laaddrukregeling limiet overschreden. De vac.doos op de turbo en vac.slangen zijn in orde, De vac.doos wordt aangestuurd vanuit een kast met 6 vac. slangen. De betreffende auto heeft dus geen losse drukregelklep. Heeft iemand een soortgelijk probleem mee gemaakt?

Km stand is 150000 en de auto wordt steeds lange stukken mee gereden!

Automotive!

Geplaatst door Automotive! (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Je zegt dat de vacuumdoos op de turbo nog goed is maar hoe zit het met de variabele verstelling van de turbo die door deze vacuumdoos wordt bediend? Als deze te stroef gaat of hakkerig dan kan hij niet snel genoeg regelen en dan krijg je deze storing na een tijdje.

Automotive! (0) PRO, 12 jaar geleden

Handbediening (in koude toestand) van de verbinding tussen doos en as van schoepenverstelling voelt goed aan. Dit is echter slecht te beoordelen omdat temperatuurschommelingen klemming van de schoepen kunnen veroorzaken. Bij een hete turbo is handbediening niet meer mogelijk.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan met een haakje of beugel eraan trekken/duwen en luisteren of je geknars hoort.

Automotive! (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb de auto op bedrijfstemp. gebracht. Intake ingespoten met Forte intake cleaner en vervolgens heb de auto flink aan de tand gevoeld (4000-4500 rpm). Daarna was het probleem over. Waaarschijnlijk vervuiling van de Turbo geweest. Toch bedankt voor het mee denken!

ghaitrie (0), 12 jaar geleden

ik heb dit probleem ook. Ik heb een golf 5 , bouwjaar 2007, km stand 65000 (NAP) en opeens viel mijn vermogen weg! Ik heb hem 2 x laten uitlezen . 1e keer kwam uit dat ik die slangenset moest verwisselen (die 6 slangen) dat heb ik vervangen en volgens de monteur zou het probleem verholpen zijn. maar niet dus, sindsdien is mijn ABGASS lichtje gaan branden, dit betekent dat de lucht niet goed wordt doorgesluisd ofzo zeg maar, ga dus weer naar de dealer konden ze niets vinden ??? kwam die eikel met allerlei dingetjes ja het kan dit zijn of dat blablabla dus zomaar 45 euro betaald! maar weet iemand wat er aan de hand is, want ik rijd er nog wel mee, alleen valt het vermogen af en toe weg, als ik me gaspedaal dan loslaat , en terugschakel dan gaat ie weer. of ik moet de auto uitzetten en dan weer starten. PLEASE HELLLUUUP!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.