Volkswagen PASSAT: Voorwiellager vervangen, uitlijnen nodig?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BKP, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Goedendag,

Ik hoor een schurend geluid rechtsvoor als ik een linkerbocht neem. En als ik over een heuvel ga en de wielen worden wat ontlast hoor ik ook wat linksvoor...
Het zou me niets verbazen als dat de wiellagers zijn. Na bijna 400.000 km. Wellicht goed deze te vervangen voor de vakantie...

Vraag 1: Moet na het vervangen van de wiellagers de auto ook weer uitgelijnd worden? (waarbij het fuseehuis onder met 3 moeren losgemaakt wordt van de draagarm)

Ik veronderstel tenminste dat deze ook losgemaakt moeten worden omdat je anders bijna niet bij de 4 bouten van het lagerhuis kan komen. Of is dat wel te doen? (ik heb geen hefbrug)

Vraag 2: Hoe is jullie ervaring met hoe vast(geroest) de veelkant M12 bouten zitten van het lagerhuis?

Groet

Rob

rob.r

Geplaatst door rob.r (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1830) PRO, 6 jaar geleden

Het kan altijd tegen zittten , is geen vast gegeven , uitlijnen zou ik zo wie zo doen als je de boel los hebt gehad het komt nooit exact op de zelfde plek terug , en als het al jaren niet gebeurt is kan het zeker geen kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.