Volkswagen Passat: Vraag over type stalen velgen vw passat

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hoi allemaal,

Ik heb de kans om een set van 4 winterbanden met 4 stalen velgen te kopen (occasie) maar deze zijn oorspronkelijk voor een volkswagen Sharan. De maat komt overeen (195/65R15) dus dat is geen probleem volgens mij. Ik vraag me enkel af waar die 95T voor staat bij banden (de banden die ik momenteel op m'n auto heb liggen zijn uniroyal regenbanden 195/65R15 91T.

Mijn vraag is nu of deze stalen velgen (die van een VW Sharan komen) ook op m'n passat passen en of er iemand me wat meer uitleg kan geven over het verschil tussen 91T en 95T bij de banden (en of dat geen probleem zal geven).

Groeten,
Jo

j-unit

Geplaatst door j-unit (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Die bandenmaat is geen probleem. 91T / 95T heeft met het draagvermogen te maken. Hoe hoger het getal, hoe meer draagvermogen. Ook geen probleem dus. Wel de velgen. De ET-waarde. Daar zit tussen Passat en Sharan nogal 'n groot verschil is: Sharan 55, Passat 45 of nog minder. Dit heeft invloed op de spoorbreedte van de auto. De boutgaten zullen wel passen.

Gr.

j-unit (0), 17 jaar geleden

Hoi,

bedankt voor je antwoord.

Is het dus afgeraden om deze set te kopen als er zo'n verschil op zit?

Groeten,
Jo

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt me wel. Hoe hoger de ET-waarde, hoe verder de wielen naar binnen staan en kans maken tegen de wielkast aan te komen bij het iets scherper indraaien. ET-waarde staat vermeld op de velg tussen de boutgaten. Je zou nog kunnen vragen wat er op staat.

Gr.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

is de sharan geen et 45 net als transporter en passat? volgens mij wel..

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Arie: Passat van 37-45, Sharan 55 en Transporter 53-55, alleen T4 tot 1995 heeft 44

Gr.

j-unit (0), 17 jaar geleden

Ik ben net even gaan kijken op de velgen van m'n passat en er staat TE 45 op. Dus best voortzoeken naar setje met zelfde TE waarde dan?

groeten,

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zoals gezegd: je kunt nog vragen wat er op die andere velgen staat en anders even verder zoeken.........

Gr.

j-unit (0), 17 jaar geleden

alvast bedankt voor de raad. Ben even verder aan het zoeken en blijkbaar zijn er nog wel goede deals te vinden op internet.

Groeten,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.