Volkswagen Polo: Vreemd geluid tijdens rijden, maar ook als de motor uit staat

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Beste Experts,

Sinds de aanschaf van mijn Volkswagen Polo heb ik een zeer vreemd probleem. Voornamelijk bij warm weer, maar soms ook met koud, krijg ik tijdens het rijden een soort 'jankend' geluid te horen. Ik kan niet helemaal thuisbrengen waar het vandaan komt, maar het lijkt onder de motorkap vandaan te komen. Ik dacht eerst dat het misschien het systeem van de multiriem was (die piept namelijk behoorlijk), maar ook als ik mijn motor uitzet gebeurd het nog een halve minuut.

Ik heb laatst mijn oren eens dicht tegen de motorkap gehouden en zodra ik de motor uitzet blijft de auto nog een beetje blazen, alsof de ventilatie nog aan staat. Zodra het blazen voorbij is, en de auto dus echt helemaal uit is, hoor ik dat jankende geluid niet meer.

Volgens mij is het een zeer vreemd probleem. Hopelijk weten jullie raad.

Groeten Senne,


ps. De multiriem is al 2x vervangen en tevens een poelie. Ik weet niet of het dat systeemis.

Senne25

Geplaatst door Senne25 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

scott10811 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het zal de ventilator van de motor wel zijn die geluid maakt. Als je de motor uitzet, kan de ventilator nog even door blijven draaien, doordat de motor nog niet genoeg afgekoeld is.

Senne25 (0), 13 jaar geleden

Beste Scott,

Bedankt voor je snelle antwoord. Is het mogelijk dat de ventilator dan af en toe een vreemd geluid maakt? want ik hoor de auto wel normaal blazen.

Iemand nog andere ideeën?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.