Volkswagen Passat: vreemd schrapend geluid passat

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 v5

hallo hier even een probleem het volgende,passat met een kappotte dynamo langs de weg ww gebeld en weggesleept,ruildynamo geplaatst en weer gestart maar motor loopt lijkt wel op 3 cylinders en ploft in de uitlaat maakt ook nog een schrapend geluid en ploft in de uitlaat ontstekingsversterker vernieuwd en bougies dit probleem blijft verkeerde dynamo erin gezet?de motor liep eerst als een zonnetje,sommigen zeggen dat de distriebutieketting is versprongen dit kan toch niet zomaar van het ene op het andere moment,ook blijft de accu leeg,suggesties?tips zijn welkom,gr jeroen

jeroen1960

Geplaatst door jeroen1960 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Ruildynamo nieuw of sloop ?
Schrapend geluid wordt niet veroorzaakt door een bougie of ontsteking.
Typisch geval van niet de juiste werkwijze volgen , eerst de juiste diagnose stellen en dan delen gaan vervangen .
Waar komt het schrapende geluid vandaan ? spanrol , looprol of de "nieuwe" dynamo ?
Eerst zorgen voor een volle accu en een goed werkend laadsysteem , is misschien het op 3 cilinders lopen ook wel over.

jeroen1960 (0), 10 jaar geleden

sloopdynamo dwz bij de sloop weg,dynamo is erin gezet daarna loopt hij onregelmatig op 3 of 4 pitten daarvoor liep hij goed,de wegenwacht zei dat de dynamo stuk was daarom is hij vervangen,is ter plekke doorgemeten laadde niet voldoende bij verder heb ik gelezen/gehoord dat de ontstekingsversterker wel eens stuk gaan bij dit type passat vandaar,motor komt ook supersnel op temperatuur maar niet te heet,een ketting verspringt toch niet zomaar?ik wordt er moedeloos van ,de garage gaat toch van het ergste uit(kassa) dat heb ik al eerder meegemaakt jammer genoeg trouwens niet alle garages zijn zo gelukkig,maar ik kan altijd even rondvragen toch?

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Je bent niet gericht aan het werk , heb horen zeggen dat , enz enz.
Zorg nu eerst eens dat je zeker weet dat je een werkende dynamo hebt , misschien komt het lawaai daar wel vandaan.
Snaar er af halen , auto starten , en kijken of het lawaai weg is bv. dan verder zoeken.
Hier worden wij moedeloos van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.