Volkswagen Bora: vw bora 2.3 met g3 start niet meer..wel aanlsaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 5v

Hallo.. ik heb een Bora die niet meer start..2 weken geleden nokkenassensor vervangen en gasklephuis gereinigd en ingeleerd door vw...de nokkenassensor vervangen omdat ie storing gaf en de motor stationair niet soepel was gelijk maar gasklephuis laten reinigen.. en sinds 2 dagen krijg ik de auto niet meer gestart.. storing uitgelezen en geeft alleen storing op de injectoren (N30..N31 en nog een paar ).. benzinepomp lever benzine want als ik slang eraf haal spuit ie benzine..luchtmassameter erafgehaald om te proberen of ie dan start maar dat maakte niks uit.. uitgelezen met vcds...
O de auto g3 installatie maar hij start altijd op benzine en na een tijdje schakelt ie pas over op gas..dus dat zal het niet zijn. Iemand suggesties ?

beyazkurt_a

Geplaatst door beyazkurt_a (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

basvanderputten (0) PRO, 9 jaar geleden

waarom is de nokkenas sensor vernieuwd ??
meestal wil een motor niet aanslaan als de krukas sensor kapot is (bdb sensor )

dit kun je makelijk controleren door goed na je toerental te kijken als je start ( beste met een eobd tester ) deze is namelijk erg direct

ook kun je nog kijken of de gasklep na begin stand gaat als je het contact aan zet

beyazkurt_a (0), 9 jaar geleden

Sensor is vervangen omdat ie daar storing opgaf.. daarom vervangen.. nu komt de storing ook niet meer terug.. gasklep is opnieuw ingeleerd..met contact aan zie je dat die klep beweegt..de angle was 4.3 graden of zo dacht ik.. als het krukassensor zou zijn zou ik daar storing opkrijgen toch ?

2x is het me gelukt dat ie startte maar dat duurde 30 seconden of zo.. en toen viel ie uit in 1 keer zomaar opeens..hij draaide ook niet beroerd ofzo..

beyazkurt_a (0), 9 jaar geleden

Toen met nokkenassensor storing viel ie ook wel eens uit maar dat deed ie als de motor koud was en op g3 liep.. toen kreeg ik ook de storingscode P1516.. intake manifold valve.. op warme motor geen problemen.. ik denk zelf aan : startonderbreker ? Startrelais ? Ecu kapot ? Temperatuursensor misschiem maar die geeft geen afwijking...

beyazkurt_a (0), 9 jaar geleden

De P1516 en de andere meldingen zoals secundair airpomp,solenoids gaf ie ook aan maar dat is als ik op gas rijd.. vacuum op de leidingen getest en was ook goed.. ik heb het vermoeden dat een module of iets dergelijks iets afslaat waardoor ie niet meer start
..

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat was de juiste foutcode van de foutmelding van de nokkenassensor?
P.s. als zo'n sensor een foutmelding geeft wil dat nog niet zeggen dat die sensor ook stuk is, die sensor kan jou ook vertellen dat er wat anders mis is dus weet je die foutcode nog?
Hoe is het met de ditributie timing? Staat deze nog op tijd?

beyazkurt_a (0), 9 jaar geleden

G40 camshaft hall position ..nadat deze is gemonteerd us de storing weg.
Timing staat goed..de vw monteur heeft er naar gekeken.. zelfs met quijstart spray in de inlaat gespoten maar nog niet willen starten.... je kan er ook nergens bij,met de motorblok...

beyazkurt_a (0), 9 jaar geleden

Vandaag weer uitgelezen met vcds.. deze keer kwam ook storing P1516 naar voren.. deze hangt samen met N75 .. iets met intake manifold valve en solenoid... maar het lijkt me echt sterk dat ie hierdoor niet start.. toenet naar lokale garage gebracht en ze zouden ernaar kijken.. en nu maar hopen dat ze er vandaag tijd voor maken..

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=beyazkurt_a]Timing staat goed..de vw monteur heeft er naar gekeken..[/quote]
Dus die monteur heeft toen ook het inlaatspruitstuk en kleppendeksel verwijderd?

beyazkurt_a (0), 9 jaar geleden

De monteur vertelde me alleen dat de timing wel goed stond en dat er een klein beetje rek inzat maar dat kon geen kwaad...de auto reed ook een paar dagen na wissel nokkenassensor en reiniging van gasklephuis..
Hij geeft nu alleen storing op P1516 en injectoren maar ik vermoed dat dit komt omdat ie niet start

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.