Volkswagen Bora: VW Bora remprobleem bij weg rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 V5

Halllo,

Ik heb het volgende probleem ( dit is nu alleen met sneeuw ) Bij het weg rijden in de sneeuw hoor ik een rare brom bij de wielen vandaan komen. ( Brom kraak kras geluid ) Ook ruikt het raar na het rijden. Kan de geur niet helemaal thuis brengen maar komt in de buurt van staal. Ik heb dit probleem eerst ook gehad. Maar dit was toen de rem klauw Deze bleef geknepen. Dit toen laten reviseren en geen problemen meer gehad. Maar heb het nu alleen met sneeuw. Het gebuurt eigenlijk alleen als me wielen door draaien en geen grip krijgen. De rem druk valt ook weg. En het voelt ook als of het sturen daar door ook niet meer soepel gaat.

Heb de remblokken nog gechecked en die zijn nog goed. Laatst was deze ivm met de remklauw heel snel gaan slijten. En was het staal op Staal.

Nu weet ik niet of de remschijven orgineel zijn. ( zijn geperforeerde schijven met nieuwe Bosch remblokken, waren eerst van een ander merk maar race blokken volgens de garage )

Verneem het graag of dit zelf op te lossen is. Of dat ik weer een bezoekje mag brengen aan de garage.

Thanks

micmike34

Geplaatst door micmike34 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

micmike34 (0), 12 jaar geleden

Nog even ter aanvulling. Als het gebrom en dergelijke gebuurt. Voel je ook de trillingen door gaan naar het rempedaal. En je kan hem niet zo ver meer in trappen. Net er ook achter gekomen dat me handrem vast zat. Maar heeft ook niet geholpen. Maar dat zal dan wel de geur geweest zijn die ik rook.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat je iets van de abs of esp of asr voelt in het pedaal, maar als dat normaal werkt dan zou je dit niet zo er moeten kunnen voelen. Ik zou hem even laten uitlezen en kijken of er een storing in staat. Je kan gewoon als "wachter" onverwachts bij de meeste dealers terrecht.

micmike34 (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Kan het zijn dat als ik in de sneeuw weg rij er sneeuw tussen de schijven en blokken kan komen en dit voor een probleem kan zorgen.
Heb het echt alleen als ik weg rij bij sneeuw. Krijg brom geluid trilling door me pendalen ( niet zo zacht ook. Flikke klappen. Je voet wordt bij gelanceerd van je pendaal ) Rem druk ook gelijk weg. Ik heb ook problemen gehad met de ABS sensor deze is toen vervangen. Kan het zijn dat de ABS sensor niet tegen Nederlandse kou kan ?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Is het ESP systeem aan het ingrijpen bij het wegrijden? Of TCS?
Dat zou dan weer aan die vervangen sensor kunnen liggen als die een iets afwijkende snelheid aan geeft.
N.B.: DE ABS sensor bestaat niet. Er zitten meerdere sensoren aan het ABS en elk wiel heeft zijn eigen snelheidssensor.

Misschien het ABS systeem uitlezen en wielsnelheden controleren (als dat rijdend gaat)?
Nu ligt er nog sneeuw op sommige plaatsen en kun je mooi testen.

micmike34 (0), 12 jaar geleden

Hallo Oldford,

Ik ben op dat gebied echt een leek. En dit was mijn vertelt door de garage. Heb het ding zelf ook gezien. En toen der tijd zat er een heel klein scheur in een van de sensor's (Links voor).

Zo ver ik weet ik heb zeker geen TCS , ESP Heb ik volgens mij ook niet. Als ik me niet vergis krijg je dan ook een melding op je dashboard zodra die ingrijpt. En die heb ik nog niet gezien.

Ga ik toch maar een bezoekje brengen aan de garage. Alvast bedankt voor alle info.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

ASR (Antislip regeling) en ESP (Elektronisch Stabiliteits Programma) zitten ingebouwd in de ABS unit.
Bij de meeste Bora's die te koop staan met deze motor zit 1 van beide er wel op.
Mogelijk dat je het wel hebt, maar dat er een lampje kapot is.

Zekerheid krijg je als het nummer van de ABS unit die je ziet met uitlezen even post.

micmike34 (0), 12 jaar geleden

Thanks Oldford, voor de uitleg.

Ik zal zeker de uitkomst hier posten. Bedankt

micmike34 (0), 12 jaar geleden

Ik heb net begrepen van een Collega die een Golf heeft met het zelfde motorblok. Dat wat ik heb hoort zodra dat alles ingrijpt. Ik zelf vindt het erg raar.

Persoonlijk voor een systeem wat moet helpen. Wordt ik er juist bang van :-S

Klopt het echt dat dit allemaal gebuurt. Trillend rempedaal. kras geluiden en zoem en brom geluiden bij de voorwielen vandaan. Pendaal ook haast niet in te trappen. En klappert heen en weer zodra je er gebruik van wilt maken.


Dit is de eerste auto voor mij met al deze beveiligingen dus ben er totaal niet bekend mee.

En anders ga ik als nog even een bezoek brengen aan de garage.

Thanks

micmike34 (0), 12 jaar geleden

Hallo even ter info. Mijn Probleem was geen probleem. Maar een nieuwe ervaring voor mij :-S. Dus bij deze mag er een slotje op.

En nog bedankt voor de reaties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.