Volkswagen Golf: VW Golf 2

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600cc

Onze golf 2 vertoont volgende problemen: de ruitenwissers vooraan komen niet terug naar de beginpositie wanneer men ze uitschakelt.
Ook dit is achteraan het geval. Achteraan heb ik het motortje vervangen door een reserve maar dit biedt geen oplossing. Kent iemand hiervan de oorzaak ?
Op de rechtse cardanas zit een soort trillingsdemper die afgescheurd is. Ik heb deze gewoon verwijderd daar deze bij VW niet meer verkrijgbaar is. Heeft dit een invloed op het rijgedrag van de wagen ?
Graag een reactie en dank bij voorbaat.

Geplaatst door

lvdb1 (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

het probleem van de ruitenwissers zit in 90% van de gavallen in de wissermotor. dze geeft een terugkomschijf... en als deze defect raakt keren de wissers niet meer in hun rust positie terug... als het probleem aanhoud dan moet je toch electrische metingen gaan doen om te achterhalen waardoor de spanning wegvalt waardoor de motor niet in zijn ruststand terug kan keren.

de trillingsdemper zit gemonteerd om de aandrijfas trillingsvrij (niet dat dat echt kan) te houden.. om zo de levensduur van de keneten te verlengen...
je kan hem er dus af laten.. maar op den duur zullen er extra slijtage's op gaan treden.


mvg

blijegeit 0
badge

17 jaar

luc

ik neem aan dat dit probleem in een keer is onstaan en niet dat de ruitenwissers/mechanisme een eens af zijn gehaald ?

Stefan

stefan84 0

17 jaar

het probleem stelde zich toen we de wagen aankochten , we weten dus niet wat er reeds aan gebeurde . luc

lvdb1 0

17 jaar

Het probleem van de voorste ruitenwissers ligt inderdaad aan de motor zelf. Voor de achterste ruitenwisser komt er maar stroom op 1 draad na het indrukken van de schakelaar. Wat kan de reden zijn dat op de 2de draad geen stroom komt ? Wie kent de oorzaak ? Alvast bedankt.

lvdb1 0

17 jaar

probleem van de achterste ruitenwisser lag bij een stroomdraad die onderbroken was in de rubber van de achterklep naar het koetswerk

lvdb1 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.