Volkswagen Golf: VW Golf 2 Startprobleem

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Beste mensen,

Ik heb een probleem met mijn Volkswagen Golf 2 uit 1992.

Sinds een tijdje heeft hij problemen bij het starten.

Als ik de auto start, slaat hij eerst niet aan. Ik moet gas bijgeven om de motor aan te krijgen. Als ik vervolgens het gas los laat slaat de motor weer af. Ik ruik dan ook een sterke benzine lucht en de motor klinkt ook onregelmatig.

Als ik echter langere tijd gas bijgeef (10 minuten ofzo) en ik laat dan het gas los dan blijft hij wel stationair draaien. Hoe langer hij loopt hoe beter hij stationair draait.

Dus als ik na 3 minuten het gas loslaat dan flippert het toerental op en neer bij stationair draaien. Maar als ik een half uurtje rij dan de draait de motor prima stationair zonder problemen rond de 1000 toeren. Dus hoe langer ik rij hoe beter de motor stationair draait.

Ik dacht eerst dat het misschien met de warmte van de motor te maken had.
Maar het gekke is dat wanneer ik de motor uitzet na een ritje (wanneer hij stationair prima liep) en ik start hem na 10 minuten opnieuw (de motor is dan nog warm) dat hij wederom opnieuw moeilijk start en niet stationair blijft lopen.

Als ik gewoon rijdt op de weg is er niks aan de hand. De auto heeft prima vermogen en loopt als hij toeren heeft prima.

Herkent iemand dit probleem? Of heeft iemand een idee om dit te verhelpen?

Alvast hartelijk dank!

vwgolfgroningen

Geplaatst door vwgolfgroningen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vwgolfgroningen (0), 16 jaar geleden

We hebben nog een aanvulling en hopelijk een verduidelijking!

Vandaag hebben we nogmaals geprobeerd de Golf te starten. Op het moment dat we de auto starten en flink gas bijgeven (tot ongeveer 3000 toeren, met koppeling ingetrapt en handrem erop), lijkt het wel alsof de auto na ongeveer een minuut de kracht zelf oppakt en het toerental dan op laat lopen, zonder dat dat wij gas bijgeven. De toeren gaan ineens omhoog en de auto slaat dan bij stationair draaien niet meer af. Het probleem lijkt dan opgelost te zijn.

Als we de auto dan weer af laten slaan begint het hele verhaal weer opnieuw. Het lijkt dus niets te maken te hebben met of de auto warm is of niet, maar wat is dan het probleem?

Alvast bedankt voor het antwoord...

FrankKroeze (0), 16 jaar geleden

Over welke motortype praten we ??

vwgolfgroningen (0), 16 jaar geleden

1.3 GL. Zelf denken we inmiddels aan een vervuilde gasklep. Of iets anders in het gasklephuis. De Luchtmassameter en een of andere sensor zijn al gecheckt. Die waren goed...

Bedankt voor het meedenken!

FrankKroeze (0), 16 jaar geleden

ja, dit is idd een vaak voorkomend probleem. Maar nu moet je er wel rekening mee houden, dat na het reinigen je hele gasklephuis naar de koten kan zijn. Das het risico van het reinigen, naja wie niet waagt wie niet wint moet je maar denken !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.