Volkswagen Golf: olielamp

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb het volgende probleem als ik met mijn auto rijdt en boven ongeveer 2500 toeren kom dan gaat mijn olielamp knipperen en gaat de zoemer, en vaak als de motor warm is dan gaat ie weer uit, wie kan mij helpen en welke sensor moet ik dan vervangen, maar lees ook dat het soms het printplaatje achter het dashboard kan zijn.

wilcovantoorn

Geplaatst door wilcovantoorn (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

koert_ahja (0), 16 jaar geleden

Je oliedruk is vermoedelijk onvoldoende. Kijk het simpelste dan ook eerst na: olieniveau. Welke olie gebruik je? Kijk eerst gewoon de connector van de sensoren na. Hoe oud is de oliefilter (vervangen als je olie ververst)?

Wat ik zou doen (als ik niets abnormaals zou vinden zoals losse connectoren ofzo),...
- Flesje "pré-vidange" bij de olie, en er de nodige kilometers mee rijden (speciaal spul dat je in de motor-olie doet, bvb 200km voor je volgende olieverversing, om het blok schoon te maken, heel nuttig).
- Olie EN oliefilter verwisselen; olie van een graadje dikker erin (dus als je 10W40 hebt, doe je er eens dikkere 15W40 in.

Bij slijtage van het motorblok gaat er al wat oliedruk verloren onder belasting. Dikkere olie pompt moeilijker rond, en zo krijg je terug wat meer druk.
Controleer je even de sensor boven je oliefilter, en uiteraard kijk je na of je ergens noemenswaardige oliesporen ziet op/aan het motorblok, of onderaan de carterpan,...

Paulus8636 (0) PRO, 16 jaar geleden

Omdat het printje in de cockpit ook nog al eens stuk gaat is de snelste controle even een rondje rijden met een mechanische oliedrukmeter. Dan weet je direct of de druk WERKELIJK te laag is, of dat je gefopt wordt door het printje.

Succes,
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.