Volkswagen Passat: VW Passat 1993 1.8, Maakt bij linkervoorwiel geluid......

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo Ik heb een Passat uit 1993, mijn linkervoorwiel maakt geluid recent is de wiellager en remmen vervangen, en daarna heb ik hem niet opnieuw laten uilijnen.
Hij maakt geluid en als ik de stuur klein beetje naar rechts stuur is het geluid weg.
Hij trekt ook KLEIN beetje naar links.
Het geluid lijkt wel alsof mijn wiellagar niet meer goed is, maar de wiellager is vervangen, is het probleem uitlijnen of iets anders?

Mercedes 200D

Geplaatst door Mercedes 200D (105) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

een verkeerde uitlijning veroorzaakt zelden geluiden, of je moet wel een extraam verkeerde uitlijning hebben dat bv je wielen in je wielkast of tegen je draagarm lopen...

lijkt me eerder dat er iets fout is gegaan bij het inpersen van het wiellager..

en laat je auto even uitlijnen nadat er diagnose is gesteld mbt je geluid LV. anders heb je kans dat het 2 x moet gebeuren.


mvg

Mercedes 200D (105), 17 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie, het geluid gaat weg als ik maar klein beetje naar rechts stuur of helemaal rechts stuur.
De auto trekt ook heel klein beetje naar links, maar hoe kan ik achter komen dat het de wiellager is? opkrikken de auto, en dan de band laten draaien?

volgwagen (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk dat er gewoon iets vuil tussen de remmen is gekomen bij het loshalen, dit gebeurd wel vaker. dan stuur je iets en dan is de piep plots weg. even schoonmaken en dan moet het weer in orde zijn.
daarnaast denk ik dat ze bij het loshalen het fusee niet hebben afgetekend of niet hebben uitgelijnd na die tijd. Het fusee zit namelijk met sleufgaten in de veerpoot en dan veranderd je uitlijning.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat ik dan weer es wat anders zeggen: denk helemaal iets anders, namelijk je banden. Reken maar dat die herrie kunnen maken. Omhoog met de auto, en vrij laten draaien, is ie stil dan zijn het de banden, is ie niet stil dan is het lager de boosdoener. Foutieve wielstand kan alleen piepen van de band tot gevolg hebben.

Sytze

Mercedes 200D (105), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties,

Ik heb gister mijn auto opgekrikt, maar er zit geen speling in en maakt ook geen extra geluid zoals je dat normaal gesproken wel hoort bij een wiellager die niet meer 100% is.
Wel moet ik zeggen dat de wiel niet zo soepel draait, hij draaid iets zwaarder, maar ik kan het ook helemaal fout hebben.

Uilijnen zit daar wat in?
Anders denk ik zelf ook wel dat het de band is.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wissel ze maaar es ff met achter, dan zul je zien dat het geluid weg of anders is. Lagers hoor je zo. En hoor je niets dan zijn het toch echt de banden die je geluid veroorzaken.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.