Volkswagen Passat: VW Passat 1993 1.8 benzine is het een betrouwbare auto?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik wil met mijn auto op vakantie naar Spanje en door Spanje reizen, ik ga geen caravan trekken maar mijn Passat heeft 300.000 km op de teller staan, en aangezien ik ongeveer 10.000 km zal maken vraag ik mij af of dit makkelijk kan?
Ik heb de compressie laten meten en was goed alle 4 ook gelijk.

Hebben julli enog tips?

Mercedes 200D

Geplaatst door Mercedes 200D (55) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als hij al 3 ton heeft gelopen zal deze 10.000 er ook wel bij kunnen.

Normaal blijven rijden, niet teveel vragen van het blok, voor je op vakantie gaat ff olie verversen met oliefilter, koeling eventueel bijvullen en controleren of alle slangen nog goed zijn, etc, kortom een goede beurt geven zodat je vertrouwd op vakantie gaat.

Maak er een gewoonte van regelmatig even het instrumenten paneel te bezien, als ex vrachtwagen chauffeur maak ik een sweep van spiegel links, zodat ik alvast weet wat er achter me rijdt, of komt inhalen, instrumenten paneel, om te zien of alle metertjes ongeveer op hun plaats staan, en geen olielampje brand etc, dan midden spiegel, en rechter spiegel.

1 keer per minuut minstens, is slechts een deel van een seconde, je hoeft niet precies de metertjes af te lezen, alleen maar dat ze ongeveer op hun plaats staan.

Groet,
Cor

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

COR je vergist je in dit type blok, 300000dkm is nog lange niet het eind, dit type blok is echt! onverwoestbaar wil je er ooit af? dan zul je hem moeten begraven anders kom je er nooit meer vanaf.... 5 a 6 ton is geen uitzondering dat gaat zomaar lukken.. niet teveel aan lopen friemelen en zoeken, beurtje geven en rijden maar weer.

paul,

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vandaar ook mijn eerste zin in mijn post Paul ;)

Maar daarom toch de raad om toch een beurt te geven om problemen met kapotte koelslangen etc te voorkomen omdat hij intensief de auto in een warm klimaat gaat gebruiken.

Voor ik naar Frankrijk ga met de H200 bus, maak ik de radiator schoon van vliegen etc, donderdag grote beurt/apk dus voorkomen is beter als pech.
het blok zelf is onverwoestbaar, meestal is te weinig olie/koelingprobleem de oorzaak dat ze problemen krijgen.

Rest mij hem een plezierige vakantie zonder problemen te wensen :)

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]COR je vergist je in dit type blok, 300000dkm is nog lange niet het eind, dit type blok is echt! onverwoestbaar wil je er ooit af? dan zul je hem moeten begraven anders kom je er nooit meer vanaf.... 5 a 6 ton is geen uitzondering dat gaat zomaar lukken.. niet teveel aan lopen friemelen en zoeken, beurtje geven en rijden maar weer.

paul,[/quote]
Dit zijn nog echte VW's, een collega van me had hem pas na 500.000 km op gas!!! half dood. Blok liep nog steeds maar de vut was er wel uit.

Op benzine gaan ze nooit stuk. (alleen als je een petje hebt die de toerenteller constant het rood in jaagt)

Ze kunnen op leeftijd wel wat olie gaan gebruiken, niet druk om maken, gewoon bijvullen.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb alleen laspetjes, baseballcaps zijn niet aan mij besteed :D
Met 53 jaar ben ik daar ook wel vanaf denk ik :p

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

hee, cor, ook als ex-vrachtwagenchauffeur zou ik je even willen vragen op welke camion je ooit hebt gezeten waar een binnenspiegel inzat. :-)

Ik geef je wel gelijk hoor, deze routine sluipt er tijdens je werk in, en komt er nooit meer uit. Best wel een veilig gevoel, als je van minuut tot minuut weet wat er onder je cabine gaande is.

Groetjes Marcel




Rijbewijs ABCE

Mercedes 200D (55), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties en ben blij dat het allemaal positief is.
Hij verbruikt (weinig) inderdaad olie , maar dat is verder vrij normaal.
Koppakking vorig jaar wel vervangen, maar verder niets ernstigs.

Nogmaal bedankt

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik rijdt nu prive in een Hyundai H200 bus(je) vandaar ook dat de binnenspiegel nu wel mee doet :)

Vrouw mag de Alfa 156 1.8 getuned opraggen, wil ik niet dood in gezien worden met een knalrode kleur, en een Boeing 747 spoiler achterop ;)

Maar geen motorrijbewijs gehaald, 3 weken op een racer illegaal gesnoeid door Friesland, dus uit veiligheids overwegingen maar noit meer opgestapt...

volgwagen (0) PRO, 17 jaar geleden

olie kan hij nog verbruiken langs de klepstoters, maar zolang het geen zuipschuit is........
blok idd onverwoestbaar( mits goed onderhoud). ik moet je wel mededelen dat een klant laatst zn passat 1.8 wel van de hand gedaan heeft ivm vast lopen van het blok. maarja 800dkm heeft geen schuld lijkt mij.

Mercedes 200D (55), 17 jaar geleden

Is me ook zeker niet tegengevallen deze VW, heb meerdere Mercedesen gehad maar technisch gezien VW perfect, conform minder....

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ach! andre, indien je nog een keer mercedes wilt rijden, kun je altijd nog een TAXI bellen..

paul,

Mercedes 200D (55), 17 jaar geleden

Hallo ben terug met vakantie, goede reis gehad 10.000 km en 2 liter olie erbij, vrij normaal lijkt mij.
Verder geen kokende motor of iets dergelijks, kracht en power bij veel bagage.

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.