Volkswagen Passat: VW Passat V5 slaat niet

Brandstof: Benzine, Motorcode: V5 2.3

Mijn Passat heeft sinds kort probleem om niet direct aan te slaan ( af en toe ). Nu heb ik begrepen dat aan de hoofdrelais motorregeling zou kunnen liggen. Weet iemand welke relais is dat. Eventueel onderdeelnummer. Of heeft iemand dezelfde ervaring? Hoe heb je het opgelost.



Er zijn geen storingmeldingen op dashboard verschenen. Alles normaal lijkt normaal te functioneren.



Vast bedankt.

Laika1

Geplaatst door Laika1 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Oke er zijn geen storingsmelding op je dashbord maar misschien wel in het geheugen van de motor computer (zijn 2 verschillende dingen), advies is om hem eerst even uit te laten lezen en aan de hand daarvan verder kijken.

audia4 (0) PRO, 9 jaar geleden

meestal de krukas sensor. helaas geeft hij hier geen storing op. Even demonteren (kun je beroerd bij) en constateren of er ijzervijlsel aan hangt. zo ja, probleem gevonden, en een nieuw probleem onderweg. (distributiekettingen)

Laika1 (0), 9 jaar geleden

Beste Harry,

Waar zit de sensor?

Weet je hoe de hoofdrelais eruit ziet. Weet je eventueel onderdeel nummer. ik hoop dat dat het probleem is, makkelijker uit te proberen anders de sensor opzoeken/demonteren.

audia4 (0) PRO, 9 jaar geleden

bij de 10 klepper 150 pk zit hij linker zijkant, aan de kant van het schutbord in het motorblok, half achter het thermostaathuis
bij de 20 klepper heb je er 2, namelijk ook nog eentje boven in het distributiehuis. (die heeft nokkenasverstelling en meet dat met die sonde)

hoofdrelais zit in de kunstofdoos waar ook de computer zit, links in de waterbak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.