Volkswagen polo 1.4 variant: vw Polo 1.4 Onderdruk

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hoi,

ik heb een vw polo 1.4 uit 1998, ik heb met vochtig weer wel eens gehad dat de auto stotterde en dan afsloeg, nu is een nichtje van mij met die auto door een diepe plas water heen gereden en sindsdien start ie niet meer.

De bobine vonkt, de bougies vonken ook, de startmotor werkt ook naar behoren. Nu heb ik hem aangesleept om het aan de praat te krijgen en nu komt er via de carterontluchting allemaal olie uitgespoten en er rammelt iets waarvan ik niet weet wat het is. De auto wil ook niet aanslaan desondanks hij onderdruk heeft. Ik denk dat het luchtfilterhuis misschien water heeft aangezogen in plaat van lucht maar dat weet ik niet zeker. Weet iemand misschien wat het probleem kan zijn, misschien een kapotte oliepomp of iets dergelijks????

mvg marvin

polo 1.4

Geplaatst door polo 1.4 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk heeft hij een waterslag gehad, wat betekend dat er water boven de zuiger heeft gezeten en een vloeistof is niet samenpersbaar hier door kan je erge motorschade krijgen.

Is je distributie-riem nog wel heel of als je geluk hebt is hij versprongen.

polo 1.4 (0), 15 jaar geleden

hoi,

de distributieriem is nog heel, ik zal is gaan kijken of ie inderdaad nog op tijd staat. Ik heb de olie eraf gelaten en er nieuwe olie ingedaan maar het lijkt wel of er nog wat water bij zit want de olie is erg dun op de peilstok.

mvg marvin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.