Volkswagen Polo: VW polo 6N '99 start niet altijd

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

De VW polo van mijn vriendin wilde laatst niet meer starten, zij de ANWB gebeld en die vertelde dat de startmotor kapot zou zijn omdat hij deze direct op de startmotor had proberen te starten maar zonder succes.

Ik de startmotor vervangen en nog niet starten! Dan maar de motor ook direct proberen te starten op de startmotor, en jawel, vroem...... hij doet het.
(na de andere startmotor getest te hebben starte deze dus ook gewoon, dus niet altijd uitgaan van de ANWB heb ik nu geleerd ;) )

Maargoed, de motor wilde nog steeds niet starten met de nieuwe startmotor, dus aangeduwd en naar de VW dealer gereden. Hier is toen het electrische gedeelte van het contactslot vervangen.

Maar nu wil de polo niet altijd de 1e poging starten. De startmotor draait dan ook niet. Maar de 2e keer starten is het altijd bingo. (af en toe ook de 1e keer starten maar nooit meer dan 2x.)

Heeft iemand nog enig idee wat het dan kan zijn? Het draad van contactslot naar + van startmotor heb ik (zover mogelijk) doorgemeten en deze is goed!

Zit er niet ergens nog een relais tussen? heb me laten vertellen dat Relais op pos. 12, met nr 167, het wel eens zou kunnen zijn. Maar ik zie net dat dit relais voor de brandstofpomp is en niet voor de startmotor.

Ik hoor het graag, alvast bedankt voor jullie tijd!

jasper298

Geplaatst door jasper298 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Het steek-stekkertje op de startmotor wil nog wel eens los zitten.. Dat draadje zit geschoven op een relais ,het enige wat voor het starten nodig is . Je kunt meten of er wel iedere keer als je start spanning op die draad staat. Meten met een lamp o.i.d. Geen leds of voltmeter gebruiken. Loop de massa kabel ook na 3 punten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.