Volkswagen POLO: VW Polo N9 (2004) uitlaatgas waarschuwingslampje (gele motor) br

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik heb een langlopend probleem met mijn Volkswagen Polo N9 2004 (LPG G3). Deze geeft om de zoveel tijd (zit +- 6 maanden tussen) een storing aan en dan gaat het uitlaatgas waarschuwingslampje (gele motor) branden.

Nu ben ik voor een goed half jaar ook al een keer met deze storing bij de garage geweest en heeft die een reset uitgevoerd. Daarna nooit terug gekomen tot gisteren. De auto rijdt verder prima, merk er niks aan....

De garage vraagt steeds 10 euro voor het uitlezen en resetten. Nu zit ik er zelf aan te denken om een setje aan te schaffen om de auto uit te lezen. Is dat verstandig en voor welk merk/type moet ik gaan?

De bougies zijn in 2008 bij 72.000 KM vervangen voor speciale LPG (NGK BKUR6ET-10).

Merk: Volkswagen
Type: Polo 1.4 (55 KW - 75 PK)
Bouwjaar: 2004
Kilometerstand: 142.000 KM

Deze start de laatste tijd heel moeizaam. Zal het proberen te omschrijven; als ik het de auto start dan pak die hem heel moeizaam aan (net of die te laag in het toerental zit of een onvolledige verbranding op 3 poten heeft) en wij moeten dan gedoseerd gas geven (spelen met gaspedaal) om hem dan aan de praat te krijgen. Uiteindelijk bij een paar keer proberen start de auto wel. Op vallend is dat die dan ook behoorlijk rookt bij deze handeling. Loopt de auto eenmaal, dan is er niks meer aan de hand en kun je normaal wegrijden. Het is alleen het starten van de auto op benzine en LPG, maar eerst deed die het alleen op LPG en starten die wel normaal op benzine.

Vjenne

Geplaatst door Vjenne (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Gezien het bouwjaar start deze auto volgens mij ALTIJD op benzine om pas later automatisch om te schakelen naar LPG.

Probeer eens het volgende:
Aan het eind van de rit de laatste 5 kilometer op benzine gaan rijden,
Gaat het starten dan 's middags of de volgende morgen dan beter?

kaleido 1 (945) PRO, 8 jaar geleden

bougies zitten er 70.000 km in ?
hoe is de rest van de onderhoudstaat ?

Vjenne (0), 8 jaar geleden

Iedereen bedankt voor het meedenken!

Het laatste stukje tekst hoort er niet bij, de auto start wel goed. Dat had ik gekopieerd van een vorige storing. Toen is een popine vervangen.

Ik heb zoals voorgesteld gisteren de laatste 5KM op benzine gereden en ging het lampje uit. Deze is vanmorgen op GAS ook niet meer aangegaan. Het lijkt er op dat het dus is opgelost.

Kan iemand mij nog wel advies geven wat ik moet aanschaffen om zelf de auto uit te lezen. Zeg maar dat ik weet om welke foutcode het gaat, dan kan ik de garage meteen zelf op de hoogte stellen en kan die een onderdeel bestellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.