Volkswagen Golf 2015: Vw start niet meer na zekeringen wissel

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorcode: CHZ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 85

De sigarettenaansteker van onze VW deed het niet meer dus ik heb gekeken of de zekering doorgebrand was, dit was het geval.

Als test of het vervangen van de zekering het probleem zou verhelpen, heb ik eenzelfde zekering onder de motorkap vandaan gehaald en gewisseld met die van de sigarettenaansteker. Probleem was verholpen.

Daarna weer omgewisseld maar de auto wilde niet meer starten. Ik krijg diverse foutmeldingen, waaronder "Storing: stabiliseringscontrole (ESC)".

Ik weet voor 99% zeker dat ik alles waar goed heb terug gedaan zoals ik dit aantrof. Voor de zekerheid heb ik 2 foto's bijgevoegd met de huidige staat van de zekeringen.

Wat kan ik doen? Accu half uur losgekoppeld gehad maar zonder effect. Is er echt iets kapot of een elektronische storing wegens mijn onhandige gepruts met de zekeringen?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Helaas krijg ik de foto's er niet in.

Geplaatst door

Kayvw (95)

al 5 dagen lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hier de foto's

Kayvw 95

5 dagen

Zekering niet doorgebrand? Toen je de zekering als proef had omgewisseld liep de motor toch nog wel?

vr.gr. Theo

Na de wissel liep de motor niet meer. Zekering is niet doorgebrand, alleen die van de sigarettenaansteker aansteker. Ik heb de doorgebrande zekering dus wel kortstondig op de positie gezet waar eenzelfde niet doorgebrande zekering zat (onder de motorkap).

Kayvw 95

5 dagen

Zou toch de zekeringen nog eens controleren of ze niet defect of perongeluk naast de houder zitten.

kaleido 1 5360
badge vip badge

5 dagen

Zal straks nog even controleren.

Begrijp ik uit je antwoord dat deze foutmeldingen o gebruikelijk zijn voor de situatie?

Kayvw 95

5 dagen

wat is de reden dat je sigaretten zekering door was?

een zekering controleer je vaak ook met testlamp... naast visueel...

Ehombie 200
badge

4 dagen

.

Kayvw 95

4 dagen

Geen idee waarom de sigaretten zekering door was, heb de auto 2 weken terug gekocht. Ik kan helaas nergens online een fatsoenlijk overzicht vinden van hoe de zekeringen zouden horen onder de motorkap en ik begin nu toch te twijfelen of ik hem wel goed heb terug gedaan. Gaat om de gele 20. Iemand die mijn twijfel kan wegnemen?

Kayvw 95

4 dagen

. Voor de duidelijkheid, ik heb dus de rood omcirkelde zekeringen gewisseld. Daarna heb ik ze weer omgewisseld.

Kayvw 95

4 dagen

Moet die gele op de rechter foto niet gelijk zitten met die er naast ?

kaleido 1 5360
badge vip badge

4 dagen

Nee, ik heb deze precies terug gedaan zoals deze zat. Dit is ook hoe het boekje het laat zien. Daarnaast is dat de zekering van de sigarettenaansteker, hier zit dus geen storing (meer) in.

Kayvw 95

4 dagen

. Dit laat het boekje zien. Hier heb ik zeker alles goed ingestoken. Als ik ergens een fout heb gemaakt dan zit het onder de motorkap.

Kayvw 95

4 dagen

Niemand die mij nog de onzekerheid kan wegnemen of ik de gele 20 wel op de juiste positie onder de motorkap heb terug gedaan?

Kayvw 95

3 dagen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.