Volkswagen Multivan: vw T 5 multivan stottert

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 axe

mijn multivan stottert bij stationaire tourental een klein beetje gas geven is het weg. Maar de motor trekt ook niet lekker. De nokas is vervangen voor 35000km terug met klepstotters. Ik heb de kabel al vervangen van de verstuivers en de verstuivers op tijd gezet maar er veranderd niets.
Wie kan mij nog helpen. De auto is al vaker uitgelezen maar geen fout meldingen.

dms-service

Geplaatst door dms-service (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

heb je al gekeken hoe de inspuiting per verstuivers is.
staat er niet een vast.

groetjes jan.

dms-service (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb de verstuivers afgesteld en staan goed. kan er geen afdichting defect zijn van een verstuiver. de vagcom zegt de verstuivers staan goed. maar zegt de nokkas staat er 4 graden langs en heb ik gecontoleerd en staat ook goed. volgens het afstel gereedschap. het stotteren is ook af en toe even weg. maar ik kan niet zeggen waneer.

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, als je nokkenas timing 4 graden verkeerd is, is dat een behoorlijke afwijking. Is de tandflankspeling van het tussentandwiel dat het nokkenas tandwiel aandrijft, in orde ? Laat de motor eens draaien met losgetrokken stekker van de nokkenas sensor en kijk of hij beter loopt. Meet ook eens de compressie. Groet Jan227

dms-service (0) PRO, 13 jaar geleden

hou ik kan zien is het tandwiel in orde. Ik zal morgen de stekker even lostrekken van de nokas. Anders ga ik compressie meten (even snel?) Ik heb vandaag 200 km met de auto gereden en soms trekt hij niet en is aan het stotteren bij laag tourental even later loop ie perfect. Hij start ook heel slecht naaar een dag hebben stil gestaan. Een maal gelopen start hij perfect. Rookt niet Zwart of blauw.

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, compressie meten doe je helaas niet even snel bij deze motoren. Je zult het front in de service stand moeten zetten en de inlaatbuis uit moeten bouwen. Gezien het startprobleem , kan het goed zijn dat je drukverlies hebt bij de pompverstuivers. Dit kan ook je probleem tijdens het rijden verklaren . Groet Jan227

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

precies lekkage langs de verstuivers en hij wil de eerste keer zeker niet aan slaan.
komt regelmatig voor.
indien geen storing.
dan verstuivers van nieuwe o-ringen voor zien.
gaat goed schuren dat de scherpte van de ribbels in het gaat weg zijn.
goed inspuiten voor montage.
nbieuwe bouten.
gelijk kabelboom vervangen.


groetjes jan.

dms-service (0) PRO, 13 jaar geleden

ik heb er 5 nieuwe verstuivers in gezet eneen nieuwe kabel gemonteerd maar loop niet 100% maar de klant is te vreden.
probleem opgelost.
bedankt allemaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.