Volkswagen Transporter: VW T3 1600 TD olielampje probleem

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600 TD

Hallo,

Ik heb een gereviseerde motor in mijn T3 1600 TD gemonteerd. Als de motor warm is en ik laat hem stationair, 700 tpm, draaien begint het olielampje te knipperen. Als ik een beetje gas geef begint hij samen met het opvoeren van het gas sneller te knipperen tot dat hij bij ongeveer 900 tpm uit gaat. Als hij nog niet goed warm is knippert het lampje niet.
Weet iemand wat het knipperen van het lampje betekent, volgens mij als de druk te laag is gaat het lampje branden. Hoe verhelp ik dit probleem.

Groeten,

Henk Albers

senator10834

Geplaatst door senator10834 (50) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peter615 (0), 15 jaar geleden

Ik zo eerst eens de oliedruksensor nazien! kan zijn dat deze stuk is of ergens een storing heeft! want anders is er te weinig oliedruk (filter ok?)

senator10834 (50), 15 jaar geleden

Ik heb uiteraard met het monteren van het nieuwe blok een nieuw filter geplaatst. Ik kan natuurlijk een nieuwe proberen. Een andere sensor heb ik al geprobeerd, dit lostte het probleem niet op. Kan het niet zijn dat de olie te dun is, omdat het probleem zich alleen voordoet als hij warm is.

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

laat voor de zekerheid de oliedruk controleren.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

oliedruk meten!! misschien een fout gemaakt met monteren (denk aan lagerspeling niet goed)

Ook kan het zijn dat er een regelzuiger van de oliepomp vast zit.

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

dus geen oliedruk meten??

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=john5686]dus geen oliedruk meten??[/quote]
dus wel, en dan kijken of het bij warme motor hoog genoeg is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.