Volkswagen Golf: Water

Bouwjaar: 1995, Motorcode: III - 2.0 GTI

Hoe was ik de voorkant van mijn Golf III ? Stomme vraag lijkt het misschien... maarrrr...

Altijd na het wassen, en daarbij water tegen de voorkant van de auto te hebben gespoten... Of wanneer ik over een (heel) nat wegdek heb gereden, dan rijdt mijn auto een tijdje later en/of de dag daarna meestal een tijd(je) niet goed. Dan houdt hij in als ik (vooral in de eerste versnelling) vol/veel gas geef. Hij stotterd dan veel, in de tweede versnelling is het ook schokken, en ik moet dan heel voorzichtig gas geven bij het wegrijden. Wanneer ik dan een half uurtje -stevig- door blijf rijden verminderd het probleem meestal en begint hij steeds normaler door te trekken.

Daarbij is het gekke dat je (echt waar) aan de motor kan horen wanneer hij goed/slecht rijdt, het is daarmee ook te voorspellen... Bij goed rijden klinkt hij veel dieper, meer lage tonen.. Alsof de lucht lekker goed door de motor komt, allemaal heel rustig en relaxed, als een diep vacuum, Maar als ie slecht loopt klinkt ie dun, schel, meer herrie. alsof hij te weinig benzine krijgt ook..

Ik heb zo'n 'mady by Bonrath' voorpaneel + grill, misschien is dat iets...
Ik heb laatst ook wat dingen vervangen... ?!? : o.a. Lambda sonde (bosch), tempratuursensor, bougies (bosch), bougiekabels (bosch), benzinefilter..

Herkent iemand dit?

Geplaatst door

hanz4101 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

probleem is vocht. spuit je ontsteking in met een vocht verdryver. als je gaat wassen doe dan een plastic zakje op de lucht inlaat.ook moet je proberen niet met de straal gericht in de grill te spuiten. succes martin

mart-vervoort 0
badge

18 jaar

Hanz

Verdeelkap rotor en bougiekabels vernieuwen is het enigste wat afdoende helpt, alle andere opties zijn voor tijdelijk.
Bougiekabesl die doorslaan worden niet nieuw door een behandeling uit een spuitbus.

Hans

Hans4037 0
badge

18 jaar

hanz kijk ook even voor de zekerheid de waterafvoer van de paravan na dat is die bak die onder je ruitwissers zitten als daar water in blijft staan dan kan je motorregel apparaat onder water komen testaan het zal wel goed zijn maar dan weet je het zeker.

groetjes jan

jan T 110
badge vip badge

18 jaar

Hey, sowieso thanx voor de reacties..

Martin, je zegt een plastic zakje om de luchinlaat.. Waar zit dat precies?
Ik zal er rekening mee houden geen water meer recht van voor naar binnen te spuiten, want volgens mij heb ik dat steeds wel gedaan.

Is er idd zoiets, een spuitbus o.i.d., met vochtwerend middel ja? Dat is zekers interessant.. Dat zou ik wel willen proberen ook. Hoe heet dat? waar haal ik dat? En uuuh, hoe breng ik dat aan? Kan ik dat simpelweg op verschillende onderdelen spuiten?

Verder kan ik op dit moment niet zeggen dat er water blijft staan onder de ruitenwissers, de eerst volgende keer als ik mijn auto was, of wanner het flink regent zal ik dat eens na gaan.

O ja.. Verdeelkap en rotor zijn nu 1.5 jaar oud. Is misschien wel een idee om die sowieso 'ns te vernieuwen?! Bougiekabels zijn afgelopen week verneuwd (Bosch).. Serieus, ik had eerst een paar dagen een ander, goedkoper. merk gekocht, daar reed de auto serieus veel minder goed op, heel stug selfs.. Met deze van Bosch is het veel beter.. Bougies zijn oiok pas nieuwe (Bosch).

Groetjes, & Thanx again,

Hanz

hanz4101 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.