Volkswagen Sharan: waterinsijpeling sharan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 115pk

Sharan binnen met volgende probleem:
Water (behoorlijk veel) vloermat passagier vooraan. Deze auto heeft een origineel schuifdak. Verhaal van de klant:
Na herstelling van airco (vermoedelijk condensor), is dit waterlek ontstaan. Het gaat wel degelijk om regenwater, immers de klant heeft het dak ondertussen dichtgeplakt met tape.
Gevolg: geen water meer. Het schuifdak is dus de oorzaak en niet de airco.
Collega's, de afwatering van het schuifdak komt deze ergens samen met de afwatering van de airco, achter het dashboard. Wil niet te veel onnodig demonteren vandaar deze oproep.
Alvast dank voor de hulp.

autosvak

Geplaatst door autosvak (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Van wat ik weet is het denk ik langs de a-style naar beneden en de afwatering komt er dan ter hoogte van doorvoerrubber uit het rubber.

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

gamma trekveer halen, zo'n nylon ding van een paar euro, die messing knop knip je er vanaf, en dan vanaf het dak de afvoer in, net zolang totdat hij ergens uitkomt. zaakje zal wel verstopt zitten.

ErwinRW (0), 14 jaar geleden

Probleem komt vaker voor als gevolg van een verstopping van de opvangbak onder de voorruit m.n. rechts achter het scharnier van de voorklep. Na grondige reiniging kan het hemelwater weer de afvoer in en zal niet meer zijn weg langs de airco naar binnen zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.