Volkswagen Tiguan: Waterlekkage Schuifkanteldak Tiguan 2011

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: !.4 TSI

Ik heb sinds enkele weken een waterprobleem bij vooruit van mijn Tiguan (type 2012) vooral als ik de auto parkeer met de voorkant iets naar beneden.
Dus lijkt of waterafvoer voorzijde (origineel) kanteldak verstopt zit, maar waar zit die water afvoer? Ik kan geen gaatjes vinden om eventueel door te blazen.
Heb de rubbers al ingesmeerd met de zeer prijzige substantie van de EOS van mijn dochter. Maar vanmorgen weer een zeer natte voorruit en onderzijde kanteldak.
Graag enig advies waar zitten die gaatjes? Zitten ze er wel? kan nergens afbeeldingen vinden ook.
Evetueel reactie op hjonker@zeelandnet.nl Bijvoorbaat dank. Harm Jonker Vlissingen

Hallo mannen van Problemcar, ik heb nog eens goed gezocht met een ijzerdraadje en heb inderdaad twee gaatjes gevonden aan de voorkant, die leken dicht te zitten.
Doorgeprikt, en een gieter water erachteraan het loopt nu door tot achter mijn voorwielen dat is een opluchting.
Maar nog een vraagje kan ik zonder "schade" die hoek afdekkappen naast de voorruit zomaar verwijderen zonder bijzondere voorzorgs maatregelen?
Er staat natuurlijk overal waar ik kijk Airbags op. Vind ik angstig om ze zomaar los te trekken. Graag uw advies Harm Jonker Vlissingen

hjonker

Geplaatst door hjonker (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Tiguan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 8 jaar geleden

die kan je waarschijnlijk zo niet zien.
de water afvoer leiding loopt vanaf het dak de a-stijl in.
misschien moet je de hemelbekleding laten zakken en dan de anderkant op blazen.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je de plastieke kappen aan zijkanten links en rechts dashboard verwijderd kan je ze waarschijnlijk wel zien net onder de ruit, ff met lampje inkijken, zijn geribbelde rubbers die in het plaatwerk zitten en waar een dikke slang in zit, dat is de afvoer voor de voorzijde. Als je panorama dak hebt dan heb je ook afvoeren achter zitten en de deze zitten in kofferruimte helemaal uiterst linksachter en rechtsachter. Het dak zelf kan ook lekken (dus vanaf bovenin) en dat gebeurd ook heel vaak.
Je zkan als je die geribbelde rubbers eruit trekt ff kijken of ze dicht zitten, zijn uiteindes rare vorm en gedoemd om te gaan verstoppen, zo ja dan stukje eraf knippen zodat het gat open is en dan weer monteren, tegelijk ook in de slang blazen zodat je weet dat het vanaf boven bij raam ook open is.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Ik heb er al een paar gehad met het zelfde probleem.
De afvoerslangetjes aan de voorkant daar kan een produktie fout in zitten , de twee delen die in elkaar vallen bij de aansluiting op de afvoer , sluiten rondom niet goed aan .
Deze 2 delen zitten normaal in elkaar gevulcaniseert , maar er zijn er bij waar dit rondom niet helemaal aanwezig is , en ze dus na verloop van tijd gaan lekken.
Plastic raamstijl afdekkappen weg halen en de hemel iets los nemen , handgreep/verlichting verwijderen , kijk uit voor de electrakabel , fragiel.
Met een goede lijm en dicht kit tussen de 2 slangetjes iets spuiten , niet te veel anders zit de slang ook dicht.

hjonker (0), 8 jaar geleden

Kan ik straffeloos die plastic kappen waar Airbag op staat los trekken zonder verdere voorzorg? Dat is mijn grote angst.
Die gaatjes voorin heb ik gevonden en opengemaakt maar heb het idee dat er toch nog water lekt intern bij die slangetjes.

Dank voor de eerste reacties

Hjonker

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=hjonker]Kan ik straffeloos die plastic kappen waar Airbag op staat los trekken zonder verdere voorzorg? Dat is mijn grote angst[/quote]
Werken aan Airbag's en zonder voorzorgsmaatregelen te treffen kan lijden tot ernstig letsel dan wel onnodige extra schade aan het voertuig.
Indien jezelf hiermee niet vertrouwd bent en je hebt niet de benodigde kennis in huis, niet aan beginnen..

Uitbesteden kost natuurlijk het e.a maar in dit geval valt er wat te verdienen.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.