Volkswagen passat: waterpomp en rammel

Bouwjaar: 2000

het gaat hier om een 1,9 tdi , al ik de distributie riem vern moet ik dan de waterpomp ook mee vern of gaan die niet lekken na het mont van een nieuwe riem ??

tevens heeft de auto een bonkend bijgeluis als deze over een drempel rijdt , het geluid komt van rechts voor , zou dit een draagarm kunnen zijn of gaan die eigenlijk niet kapot bij deze auto's ??

mb-man

Geplaatst door mb-man (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mark7255 (0) PRO, 18 jaar geleden

de waterpomp kan je laten zitten behalve als je ziet dat hij lek is en dat bonkende geluid is waarschijnlijk een van je draagarmen effe controleren dus

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

is het een PD motor?

jos_br.5980 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik vervang de waterpomp standaard mee met de riemwissel. Ik heb hier nu genoeg gevolg schades gezien vanwege een achteraf kapot gelopen waterpomp. Daarbij zijn het de kosten ook niet, de riemenset kost tenslotte ook genoeg en de waterpomp is ook niets meer en niets minder dan een gewoon lager en die vervang je tenslotte ook.......

Jos.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

niet bezuinigen op een pomp van 60 euro als je ellendewil laat dan zitten

thijs11387 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij een passat zonder pompverstuiver hoeft de waterpomp niet vervangen te worden, deze zit namelijk niet achter de tandriem.
rammel zal waarschijnlijk wel een draagarm gaan deze gaan namelijk nog weleens kapot maar zit wel veel garantie op dus ga daarvoor maar even naar de dealer.

groeten Thijs

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

riem inmiddels vernieuwd , pomp laten zitten en de draagarm gewoon zelf gedaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.