Volkswagen Golf IV: watertemperatuurmeter

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

watertemperatuurmeter stond altijd op 90 graden, zakt nu af en toe terug naar 60/70 en soms weer terug naar 90. Denk dat het de tempertuursensor is. Waar zit dat ding? Welke kleur, zwart, blauw, groen? Rond of vierkant? Er moeten 4 draadjes aanzitten volgens mijn informatie. Het kan volgens mij de thermostaat niet zijn, kachel werkt prima.

Waml

Geplaatst door Waml (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Bij motorcode 1Y en AAZ zit hij in de aansluitflens van de bovenste radiateurslang op de cil.kop.
M.i. kan het wel degelijk de thermostaat zijn, aangezien de kachel bij 70 gr. ook prima kan werken.
De thermostaat zit in de onderste slangaansluitflens onder de waterpomp.

Santa (0), 15 jaar geleden

Bij een niet goed werkende thermostaat zakt de temperatuur (vooral in de wintermaanden) tijdens rijden met hogere snelheden. Bij stationair, lage snelheden en b.v. binnen de bebouwde kom haalt de temp. zijn originele waarde nog wel doordat er weinig (koude) rijwind is.

Waml (0), 15 jaar geleden

bedankt zover voor de info, maar kan thermostaat onder waterpomp niet vinden, kun je nog een andere omschrijving geven waar ik hem kan vinden.
Juist bij hogere snelheid (snelweg) gaat de meter richting 90 graden. Je kunt er eigenlijk geen pijl op trekken, soms is het 90 dan weer 60/70 graden. Zeker weten dat het niet de temperatuursensor is? Ik heb een blauwe sensor gevonden met een vierkante stekker (4 draadjes) kan dat hem zijn?

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Bij de genoemde motorcodes zit onder op de waterpomp een flens met 2 M6-boutjes sleutelwijdte 10.
Deze losnemen en de uitstromende koelvloeistof opvangen.
De pakking ( o-ring ) ook vervangen.
Bij andere motorcodes kan hij ook boven bij de kop in een flens zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.