Volkswagen Polo: wegligging onstabiel, auto 'zoekt'

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Dit gebeurt met name bij het aanremmen en accelereren van de auto.
Tevens zeer gevoelig voor 'witte strepen' en beschadigingen in het wegdek.
Soms het gevoel dat de auto oncontroleerbaar is.

uckel

Geplaatst door uckel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Gezien je verhaal en de leeftijd van de wagen, zou ik de ophanging aan de voorkant eens controleren op speling, dus stuur en fuseekogel, draagarm e.d.

Je schokbrekers zijn nog in orde neem ik aan ?

uckel (0), 13 jaar geleden

Hij gaat probleemloos over drempels dus ik neem aan van wel. Ik ga vanmiddag even opkrikken en kijken. Toch gek: APK tot sept '11

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Dat Apk verhaal vind ik zo gek nog niet, de één kijkt naar werkelijk alles, terwijl de ander de helft 'vergeet' en daar heb je er genoeg van, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het probleem gelijdelijk aan ontstaan is en dat er tijdens de apk niks aan de hand was.

Zou het wiel eens per kant op krikken, en kijk of je het van links naar rechts of van boven naar beneden kan bewegen, ik vermoed dat er ergens speling opzit, omdat je zegt dat het goed merkbaar is tijdens optrekken en gas los laten.

Indien je toch bezig bent, controleer dan gelijk de motorsteunen even net zoals speling op de aandrijfassen ( Binnenkant aan bakzijde ) Dit kan ook het merkbaar zijn met optrekken en het los laten van het gas, maar zal los staan van het zenuwachtig rijden.

uckel (0), 13 jaar geleden

Rubbers draagarmen en spoorstang in orde. stuurkogels minimale speling, maar wiellager vervangen.
Lijkt zich beter te gedragen bij aanremmen en accelereren, maar zwabbert nog steeds bij vrachtwagensporen of 'witte strepen' op de weg.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Vergeet je de achteras-ophanging niet mee te nemen in je controle. en de werking (lekkage) van de schokbrekers. Groeten.

uckel (0), 13 jaar geleden

Dank je voor de tip. Hoe controleer ik de achteras-ophanging?

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Hij is onstabiel, dan zijn het je stabilisatorrubbers.

Trilt ie ook, ik zou m'n wiel gewoon vastpakken en dan naar voren en naar achter draaien, als ie dan voelt alsof ie loszit is het een stabilisatorrubber.

Misschien voel je het niet met de hand, maar als je rijdt komt er meer kracht op.

Als je zo blijft rijden zal ie straks de hele tijd spoorzoeken.

Ik zou 'm op een brug zetten bij een bandenspecialist en 'm laten nakijken of er rubbers versleten zijn, kost niets, behalve als ze stuk zijn.

Marco

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Bandenspanning nagekeken?

klefroid (0), 13 jaar geleden

Uitlijning van de wielen zou ook een oplossing kunnen zijn.... Slijten je banden sneller aan de (meestal) binnenkant? ook zorgen dat je altijd wat toespoor hebt...
Kost je 30 tot 50 € bij de bandenspecialist...
dit is het eerste wat je doet na mechanishe check met dit probleem. vertrekken vanop een goede basis

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Trouwens,

Is de auto origineel of zitten er grote / brede velgen onder i.c.m. een verlagings set ?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Uckel kan je een foto plaatsen van het mobiel ,dan wijzen wij de oorzaak wel aan . zoals te brede velgen of verkeerde ET waarde. Groeten en rustig aan in het nieuwe jaar.!

uckel (0), 13 jaar geleden

Ik heb de originele wielen eronder, 13 inch, alle rubbers zijn gecontroleerd en goed, na wiellager vervangen te hebben geen speling op de wielen.
Ik vermoed toch dat het de schokdempers zijn. Vandaag met pittig windje op de snelweg gereden, auto is zeer windgevoelig.
Als bijvoorbeeld 1 schokdemper trager reageert dan de andere(n), zou ik het dan ook merken met accelereren/remmen/oneffenheden in de weg/wind..? Alle schokdempers functioneren wel gewoon goed bij drempels...

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Zet er eens een paar Michelins onder, chinese banden kunnen dit soort problemen geven. Beetje toespoor helpt ook wel wat.

uckel (0), 13 jaar geleden

Er zitten Continentals onder, recht afgesleten en bijna nieuw. Ik ga maar schokdempers bestellen. Merk dat de 'rebound' te lang duurt bij oneffenheden in de weg..

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Zijn de schokbrekers niet lek, dat zie je als ze nat zijn van de olie.

De schokbrekers kunnen versleten zijn als het de originele nog zijn, hij is van 1992. Laat ze gewoon even testen bij een bandenspecialist, op een testbank. Testen kost niets, repareren weer wel.

Aan de banden ligt het niet als het goede banden zijn en netjes uitgelijnd en gebalanceerd eronder zitten.

Geef bij een volgende APK dit aan, jij rijdt ermee en weet wat er is, hun niet. Als je dit bij de APK zegt dan krijg je meteen het beste advies over wat je kan doen.




Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.