Volkswagen Golf: Wegvallen vermogen bij warme motor

Bouwjaar: 1990

Hallo,
Ik ben in het bezit van een Golf II, 1.6 met PN-motor, met het volgende probleem:
Bij warme motor (na +/- 25 km rijden) begint motor te stotteren, inhouden, toerental valt terug, ploffen in uitlaat.
Direct opnieuw starten geeft geen resultaat. Loopt dan op 3 (of minder)cilinders. Bij afzetten motor en 2 minuten wachten, start auto direct, alles weer normaal en rijdt deze weer perfect. Lijkt erop dat meer voorkomt bij hogere luchtvochtigheid, echter gebeurd nu ook vaker bij normale omstandigheden.
Wie heeft raad ?

Erik2780

Geplaatst door Erik2780 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Kijk eens bij de stekker-aansluiting van je computer.Deze zit in de paravan geplaatst en als er een verstoopping zit in de water-afvoer, dan kommt deze in het water te staan,wat aantasting van de stekkerverbinding veroorzaakt.

krul (0), 18 jaar geleden

He Erik,

Ik heb dit pas ook gehad. Heb de ANWB gebeld en het probleem was dat de slang die de lucht voordat hij naar de carburateur gaat langs de warme motor leidt weg was. De carburateur raakte zo bevroren. Het monteren van de slang (5 euro) nam al deze problemen weg. Je kunt hem zo zien zitten als je de motorklep open maakt. Soort wasdroger slang +-20 cm lang met een diameter van 8 cm. Ik hoor wel of dit werkt!

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat de hall-gever onder de verdeelkap de geest aan het geven is.
Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.