Volkswagen Sharan: wegvallend vermogen bij VW Sharan TDI

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 95 kw 110 pk

Wij rijden een sharan 1.9 TDI, 95 kw 110 pk van bijna 11 jaar oud. Op zich hebben we hem altijd goed onderhouden en over het algemeen doet ie t prima.

Alleen heeft ie zo nu en dan een vermogen-probleem. Dat treedt vooral op als je moet inhouden en daarna weer gas wilt geven. Bv. als je achter een vrachtwagen komt te zitten en je kunt niet meteen inhalen. Je moet dan inhouden, gas loslaten. En als je vervolgens dan gas geeft om in te halen valt het hele vermogen weg. Het enige wat je kunt doen is om de auto te herstarten. Dan is het vermogen meteen terug.

Ik heb het probleem een keer aangekaart bij de dealer en die zei dat het een elektronica probleem is. En dat dat een dure aangelegenheid zou worden om de precieze oorzaak te vinden en op te lossen. Dus zijn we maar blijven rijden wetende dat je zo nu en dan moet herstarten. Hoewel dat niet altijd handige situaties zijn.

Dit jaar zijn we met de caravan op pad geweest in bergachtig gebied met wind tegen. Daar deed het probleem zich continue voor. Elke keer weer bij een windvlaag moest de motor 'inhouden' en viel vervolgens het vermogen weg. Levensgevaarlijk. Een dag later in vlakker gebied en geen wind hadden we er geen last meer van.

Weet iemand op dit forum of dit een veel voorkomend probleem is en of het op te lossen is?

Koster Sharan 1.9 TDI

Geplaatst door Koster Sharan 1.9 TDI (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Simpel,

Begin eens met hem te laten uitlezen en staar je niet blind op die cowboy verhalen van de dealer..

Plaats dan gelijk de foutcode hier neer, uitlezen hoeft niet per se bij de dealer.

Het kan vanalles zijn, wellicht iets kleins, denk aan een lek vacuumslangetje, een defecte N75, vast zittende schoepen van de turbo, defecte sensor..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.