Volkswagen SHARAN: Wel of geen voorruit verwarming?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BRT, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Als ik de voorruit van onze sharan bekijk, zie ik daar kleine draadjes alsof er voorruit verwarming in zit, maar de knop ontbreekt op het dashboard. Zijn de draadjes dan niet voor de verwarming? Indien als extra optie, zou dit dan achteraf te installeren zijn? De verwarming is namelijk niet echt snel warm. Met name als ik bij woon werk verkeer al na 2 minuten in de file sta.

oscar.manon

Geplaatst door oscar.manon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

phil4226 (0), 6 jaar geleden

Zonder deze auto te kennen zou ik zeggen dat de voorruitverwarming samengaat met de achterruitverwarming. Anders een googelen op merk en type en handleiding. Bij mijn auto gaat de buitenspiegelverwarming mee met de achterruitverwarming.
grtjs

Hans4040 (285) PRO, 6 jaar geleden

De voorruit verwarming wordt ingeschakeld met een daarvoor bedoelde knop op het dashboard, dus niet samen met andere verwarmingen.
Indien er geen knop en relais voorzien is zit deze functie niet op de auto.
De voorruit met verwarming is waarschijnlijk ooit vervangen door dit type bij gebrek aan de standaard ruit.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

De sharan met dieselmotor is bij mijn weten standaard voorzien van een dieselkachel,(zuheizer) Deze zou automatisch aan moeten gaan bij koude motor en warmte vraag.(buitenlucht temp onder 5 graden en gaat uit bij een motor temp van 85 graden.)
Mogelijk doet hij het niet ,hij bevindt zich onder de wagen voor het linker achterwiel.
Is uit te lezen onder groep extra verwarming,maar alleen bij draaiende motor

oscar.manon (0), 6 jaar geleden

De "zuheizeizer" werkt zover ik kan zien en voelen wel maar langzaam. Misschien eens informeren naar een onderhoudsbeurt hierop. Kan zover ik weet niet bij de dealer.

Hans4040 (285) PRO, 6 jaar geleden

Jou vraag ging over de voorruit verwarming ; staat voor zover ik kan zien los van de "Zuheizer" , dus die heeft er in dit geval niets mee te maken.

oscar.manon (0), 6 jaar geleden

Schakelaar niet gevonden. Zal er waarschijnlijk wel een "verkeerde voorruit" gemonteerd zijn. Plaats waar het relais zou moeten zitten, weet ik niet. Kan dus relais niet zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.