Volkswagen Golf: Welke koelvloeistof?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb mijn kachelradiateur lek dus heb ik een nieuwe gekocht. Nu wil ik hem gaan vervangen en direct mn koelvloeistof vervangen maar ik weet niet precies welke ik moet hebben. Ik ga er vanuit dat er G11 in zit zoals het hoort (weet ik niet zeker, 2e hands auto, zelf nooit vervangen), maar mijn nieuwe kachelradiateur is van aluminium en op het papiertje dat er bij zit staat dat ik het beste koelvloeistof kan gebruiken voor alluminium radiatoren. Kan ik hier G11 voor gebruiken of moet ik G12+ kopen (deze twee kun je wel mengen dus dat is geen probleem). Ik had ergens gelezen dat G11 aluminium onderdelen aantast...

HVB

Geplaatst door HVB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

je moet gewoon na het vervangen van je radiateur vullen met g 12 plus dat kan zonder probleem gemengt worden met g11.
g11 wordt bij ons niet meer gebruikt uitsluitend nog de g 12 plus.

groetjes jan.

HVB (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Ik heb ondertussen een fles G12 (niet + dus) gekocht. Bij de verschillende autozaken waar ik ben geweest hadden ze nog nooit van G12+ gehoord en gingen er maar van uit dat het hetzelfde is. Ik ga morgen mn systeem drainen en schoonmaken, de radiateur vervangen en weer vullen met de G12 die ik heb gekocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.