Volkswagen GOLF: Welke motor olie

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AKL, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Beste forum leden.
Ik ben in het bezit van een vw golf4 uit 1999 1.6 sr benzine motor met de code akl.
Zeer fijne auto altyd goed onderhouden is een lease auto geweest en inmiddels 300.000 km gelopen op naar de 400.000 km.
Maar ik vind dat de motor teveel olie verbruikt ongeveer half liter op 1500 km is dit normaal of helemaal niet. Motor is kurk droog geen apparte rook uit de uitlaat hij is gisteren gekeurd en alle metingen waren perfect.
Maar nu lees ik steeds vaker dat mensen adviseren te rijden op olie 10w40 en heb altyd 15w40 gebruikt van valvoline.wat adviseren jullie en wat is het beste voor mijn auto.
Maar is het mogelijk met het opnieuw vervangen van de olie filter en de olie zelf om over te stappen naar een ander.ik hoor graag een reactie van jullie.
Vriendelijke groet dennis

dennisjanssen30

Geplaatst door dennisjanssen30 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 6 jaar geleden

Als hij met 15w40 al een halve liter op 1500 km gebruikt , wat nog niet echt zorg wekkend is , zal hij met dunnere olie alleen maar meer gaan gebruiken.
Is je carterventilatie goed schoon , als deze vervuild is zal er meer olie verbruikt worden.

dennisjanssen30 (0), 6 jaar geleden

De carterventilatie u bedoeld dat pijpje van ongeveer 10 cm lang die bij de olie dop zit. Die heb ik al meerdere malen gecontroleerd en die is open. Ik heb zuivere koelvloeistof wel eens sludge op de oliedop gehad maar na een lange rit is het weer verdwenen.ik maak me ook niet echt zorgen erom maar wil wel het beste voor me auto 3😁😁

kaleido 1 (1580) PRO, 6 jaar geleden

Gezien de km stand heeft ie al veel liefde gehad , blijf gewoon gebruiken wat er nu in zit , en hou alles netjes bij vind ie fijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.