Volkswagen GOLF: Auto valt uit in de snelweg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BCB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Achtergrond:
Ik ben nu 2-3 jaar in het bezit van een tweedehands Volkswagen Golf 1.6 16V (H5). De auto heeft altijd problemen gehad en ik heb hem 1,5 jaar geleden voor een onderhoudsbeurt naar het Volkswagen Garage gebracht.
Problemen vóór de onderhoudsbeurt:
-Ruitenwissers deden het soms wel/soms niet. Op momenten dat ze niet werken, kan ik het oplossen door handmatig eraan te trekken
-Motorlampje stond vaak aan
-Auto startte een aantal keren niet op
-Tijdens het rijden in de snelweg, werd de stuur opeens stroef, kreeg ik een melding en viel de auto uit. Toen heeft ANWB een heleboel storingen gevonden.

Hierna heb ik de auto voor een onderhoudsbeurt naar de Volkswagen garage gebracht (ongeveer 1,5 jaar geleden). Problemen gingen voor een korte tijd weg, maar daarna begon het weer. Ruitenwissers doen het vaak niet en de motorlampje staat vaak aan. Ik krijg vaak de melding "abgas werkstatt", vooral als ik over een drempel rijd of ff versnelling maak.

Vooral de laatste 6 maanden zijn de problemen toegenomen.
Het is vaker gebeurd dat ik tijdens het rijden in de snelweg opeens zo een "gehaak" krijg en meldingen krijg, waarna ik de auto gelijk aan de kant zet, alles uit zet en weer langzaam opstart.
Een aantal dagen geleden wou de auto bijna niet opstarten terwijl ik een uur daarvoor al in de snelweg had gereden en de auto pas 1 uurtje had geparkeerd.

Ik heb contact opgenomen met de Volkswagen garage om een nieuwe afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.
Alleen weet ik niet wat ik moet gaan boeken. Grote of kleine onderhoudsbeurt? Inspectieservice? Uitlezing van storingen (moet kennelijk apart geboekt worden)?
Zij hebben mij laten weten dat zij nergens in hun systeem kunnen vinden welke onderhoudsbeurt ik de vorige keer bij hun heb laten uitvoeren. Ik heb de bon/gegevens zelf ook niet meer dus ik weet niet welk onderhoudsbeurt het was. Hierdoor kunnen zij ook geen advies geven welk onderhoudsbeurt ik nodig heb.

Kunnen jullie mij hier a.u.b. advies op geven?

RideWell

Geplaatst door RideWell (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Tja, dit is volgens mij Storingen Zoeken en geen normaal onderhoud.
Mogelijk zit er ergens iets los of maakt slecht contact waardoor je een storing krijgt als je over een drempel rijdt.
Aan de hand van de uitgelezen storingen kun je misschien afleiden waar dat ongeveer zou moeten zijn.

Toen de auto een aantal dagen geleden niet wilde opstarten , bedoel je dan dat de motor niet aan sloeg maar de startmoter wel gewoon werkte? En daarna? Wanneer sloeg de motor weer wel aan of wil deze nog steeds niet aan slaan?

Doorrijden met foutmeldingen van de motor is niet echt verstandig.
Dat kan leiden tot dure gevolgschades (afhankelijk van wat de storingen zijn) zoals een defecte katalysator.

RideWell (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je bericht!

De auto starte toen wel op, maar ik kon horen en voelen dat hij nog niet helemaal goed draaide (haperde en trilde ook beetje) en de accu lamp stond aan, maar langzaam begon hij wel in ritme te komen en daarna kon ik er gewoon mee rijden. Hetzelfde gebeurde vandaag trouwens ook weer.

Ik heb bijna geen verstand van auto's dus ik weet de verschil tussen motor en startmotor niet. Ik vind dat je gelijk hebt en dat ik niet lang mee moet wachten voordat ik ermee naar de Volkswagen garage (of is er een beter optie?) ga.

Moet ik gewoon een afspraak maken om de storingen te laten lezen en verder nog niks inplannen? En als er storingen zijn, hoe wordt het dan meestal geregeld? Verteld de garage mij daarna wat er mis is met de auto en welke reparaties er plaats moeten vinden? Of helpt het hierbij als ik zelf kennis heb van auto's, wat betreft het onderhandelen en beslissen welke reparaties rendabel zijn en welke niet? Het is namelijk een vrij oud auto die meer problemen heeft dan alleen storingen (namelijk versnellingsproblemen) en ik moet ook zuinig zijn qua investeringen om het te repareren. Maar aangezien het ook gevaarlijk is om er nog mee te rijden moet ik wel iets doen.

Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven. Bedankt voor de moeite alvast!

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Met foutcodes uitlezen ben je er meestal niet.
De codes geven een zoekrichting aan, maar heel vaak niet de exacte fout.
Zo kan een fout worden veroorzaakt door een defecte sensor, maar voor hetzelfde geld is de bedrading van die sensor defect.
Dat betekent dat er gezocht (manuren) moet worden.
Als de dealer al onbetaald een advies wil geven is dat meestal wat ik nu gezegd heb.

Je zou een maximum aantal zoekuren kunnen afspreken en daarna kijken wat het advies is en hoe verder te gaan.
Zelf repareren wordt denk ik niets als je het verschil tussen een motor en een startmotor al niet weet.

RideWell (0), 6 jaar geleden

Ik zie niks over manuren staan op de website van Volkswagen. Alleen een kleine of een grote onderhoudsbeurt of een inspectieservice. Moet ik een van deze hebben?

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

NEE.
Als je eens naar de dealer toe gaat en daar de problemen persoonlijk uitlegt?
Inclusief je wensen met betrekking tot beperking van de kosten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.