Volkswagen Golf: welke snelheid bij welk toerental of andersom

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TD

Ik heb recent een gereviseerde versnellingsbak ingebouwd. De originel bak heeft volgens het boekje de code DFP, en zo is de gereviseerde bak ook besteld. Nu is mijn probleem dat mijn auto nu veel langzamer gaat en een hoog toerental heeft. Ik kan nu echter niet controleren hoeveel toeren hij zou moeten maken bij welke snelheid. De overbrengingsverhoudingen kloppen dus niet!!!
Is er iemand van jullie die mij kan vertellen hoeveel toeren de motor moet maken bij 100 kmh in zijn 5 en bij 120 kmh? Mag gewoon van de toerenteller en kilometerteller afgelezen worden.... Zo kan ik in ieder geval meer zekerheid verkrijgen of ik wel de juiste bak heb gemonteerd. (Ik heb in twee maanden tijd al 3x de bak vervangen: 1x ruilbak (lekke keerring+tandenpoetsen in zijn 2), 1x revisiebak (verkeerde overbrengverhouding waarvoor ik een andere heb gekregen) en als laatste de 2e revisiebak (met hetzelfde euvel als de 1e revisiebak). Je kunt je voorstellen dat ik hier erg van baal!!
Ik rijdt een Golf III 1.9 TD (zonder I !!!)
Alvast bedankt voor een antwoord.
Groet,
Herman

hermanator

Geplaatst door hermanator (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

lucianoo75 (0), 17 jaar geleden

hallo, heb ook vw 1.9 td AAZ motor. aan 80 km/uur in 5e: 2100 toeren
aan 120 km/uur: +/- 3100 toeren. er zijn bakken met verschillende verhoudingen! check je code van je originele bak.

succes

hermanator (0), 17 jaar geleden

Lucianoo bedankt! Het klopt bij mij dus van geen kant.
Ik weet welke code ik heb (DFP), maar als ze bij het revisiebedrijf niet weten welke overbrengingsverhoudingen in welke bak horen, weet ik het ook niet meer! Bytheway, wat is jouw bakcode?

Herman

lucianoo75 (0), 17 jaar geleden

Beste Herman,

de code van mijn bak weet ik ook zelf niet. Even bellen naar een VW-garage? golf 3 motortype AAZ, moet toch niet moeilijk zijn voor die vw-garages? ik zou even bellen, er bestaan echt veel types bakken, heb ook eens een bak gestoken met te korte verhoudingen, is echt niet leuk (ik had gelukkig mijn oude met juiste code nog liggen). één voordeel: hoe meer bakwissels je doet, hoe vlotter het gaat....

veel succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.