Volkswagen Golf Variant 2001: Wiel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hey, heb een probleem met mijn Golf 4 (3,5) Cabrio. Reed laatst 80 op een binnenweg totdat ik opeens een schrapend geluid hoorde rechtachter.
Op dat moment stopte ik en daarna was alles prima tijdens het rijden, we dachten aan een steentje tussen de remschijf en band. Hierna was het weg.

Weekje verder nu begint de auto steeds meer onstabiel te worden, hoe harder ik rij des te minder het wordt maar vanaf 30 tot 70 zwaait de achterkant bijna. Klinkt en lijkt als een lekke band maar deze is absoluut niet lek en de band zit ook stevig vast.

Voelt als je aant rijden bent alsof de auto als het ware schuift, hij soms remt voor een seconde rechts achter en schraapt. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

(niks te zien aan de band wiel zelf)

Aaron^_^

Geplaatst door Aaron^_^ , lid sinds 4 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Geen wiellager defect ?
Zaml toch iets los zitten of afgebroken zijn , schokbreker , schroefveer , anders auto op de brug en er onder kijken , lijkt me niet echt veilig om nog mee te rijden.

    Zat ik ook aan te denken, wissel eerst even de band voor en achter om te kijken of het aan het wiel canvas ligt wat Monteur Senior voorstelde - Aaron^_^, 4 maanden geleden

Monteur Senior, 4 maanden geleden

gebroken canvas van je band zet er even een ander wiel op en proberen

    Zijn net nieuwe banden, maar zal het proberen! Laat het weten - Aaron^_^, 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.