Volkswagen Polo: Wielnaaf muurvast op de steekas.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 8v

Hallo,

Het schroefdraad in de naaf, linksvoor, is heel slecht van mijn polo. Vandaar dat ik deze wilde vervangen, de aandrijfhoes wilde ik meteen meenemen ivm scheurtjes in het rubber.

Nu zit ik met een probleem, de naaf wil niet van de aandrijfas. Ik heb de moer al los, kon zo geen borgingen vinden? Gaat om een VW polo 6n uit 97. Heb er een poulietrekker opgezet en alsnog blijft de naaf zitten. Op een gegeven moment ben ik met een hamer wezen tikken, de naaf wat laten schrikken maar hij doet nog steeds niks.

Iemand nog andere ideeen? Lukt het me niet, is het makkelijk de homokineet te demonteren? Of de hele af uit de versnellingsbak?

VWPinda

Geplaatst door VWPinda (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ze kunnen zeer vast zitten wij hebben er een speciaal stuk gerredschap voor dan duw je hem eruit.
staan gaat niet de boel gaat dan alleen stuk.
misschien dat het met een 3 poot trekker ook gaat.
maar dat gereedschap van ons zet je met de wiel bouten vast op de naaf en dan draai je hem met de spindel eruit.
ik weet dat het geen oplossing voor je is maar misschien dat je ergens zo iets van dan kan halen.

groetjes jan.

VWPinda (0), 11 jaar geleden

Dat heb goed vast kan zitten heb ik gemerkt! :P Helaas.

Maar heb het met een driepunts-trekker geprobeerd, werkte niet. Met het gereedschap watu bedoelde heb ik het ook al geprobeerd, heb het erop gezet met wee bouten en met de spindel proberen los te draaien. Maar kwam echt geen cm.

Als ik de imbusbouten bij de versnellingsbak los draai kan ik de as er dan zo uithalr / of moet ik nog opletten dat er bijvoorbeeld olie gaat lekken?

Ik sleutel veel maar dit is de eerste keer dat ik hiermee bezig ga.

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

als je de imbus bouten bij de bak los draait komt er geen olie uit want de naaf blijft in de bak zitten dus op die manier kun je het proberen .

groetjes jan.

Mausx (0), 11 jaar geleden

Wat je nog kan proberen is met een hydraulische poulietrekker. anders het spul demonteren (wat je al van plan bent) en eruit persen onder een pers.

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Aandrijfas as eruit tikken. Naaf is geperst dmv wiellager

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.