Volkswagen Polo 2004: wielnaven achter vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ATD, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Beste techneuten,
het vervangen van de wielnaven op zich is geen probleem,echter het is een complete naaf met in geperste lagers die op het tapeind geschoven wordt en vervolgens met een moer vast gezet wordt. De vraag is nu moet hier nog vet aan toegevoegd worden voor de afsluitdop er op getikt wordt, of is dat vanuit de fabriek al gebeurt.
Alvast bedankt voor jullie reactie.

polonaise9N

Geplaatst door polonaise9N (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (295) PRO, 3 jaar geleden

Deze naaf draaid op het lager...het lager is stofdicht en voorzien van vet.
Deze naaf kan je dus zo monteren en met het juiste aanhaalkoppel vastzetten..175Nm en er wordt een nieuwe moer geadviseerd.

succes.

kaleido 1 (1395) PRO, 3 jaar geleden

Zou de astap iets vet maken met bv. Lithium vet dit stoot water/vocht af , mocht hij er nog een keer af moeten , roest hij niet vast.

check

Beste antwoord, geplaatst door polonaise9N (0), 3 jaar geleden

Dank voor jullie antwoord/hulp, kan ik veilig verder

Hans4040 (295) PRO, 3 jaar geleden

Mooi zo, veel veilige kilometers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.