Volkswagen Golf V: Witte rook uit de uitlaat en ook olie

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi

Was in italie waar de slang van de turbo afklapte met een doffe dreun toen geen vermogen meer , deze is weer vast gezet.
toen we weer gingen rijden na ongeveer 10 km kwam er rook uit de uitlaat deze was zeer heftig ook komt er olie uit de uitlaat..
Ik denk turbo maar ik weet het niet zeker.
Heeft iemand ook deze ervaring.
Ik heb de auto zelf nog niet na kunnen kijken want hij staat nog in italie en moet nog terug gebracht worden door de ANWB.

HATU

Geplaatst door HATU (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Intercooler zal wel vol olie staan. Zonder tegendruk gaat een turbo nogal wat olie verliezen langs de as, en dat zal nu in de intercooler zitten.

Goed laten reinigen.

Groeten Marcel

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Of het asje gebroken van de turbo,komt vaker voor.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt Ricky, maar ik hoor hem niet klagen over vermogensverlies NA de reparatie, en dit zou dan het eerste merkbare symptoom moeten zijn.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.