Volkswagen Golf V 2007: Xenon lichten GOLF V

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI 90PK

Halo,

Ik heb een VW Golf 5 2007 met originele VW lichten (geen xenon dus) en ik zou graag xenon lichten willen. Bij Beerens Antwerpen kreeg ik als offerte : heel duur.

Kan er voor mij iemand toch een prijs op plakken aub?

Bedankt!

nsine

Geplaatst door nsine (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

prijs is altijd al gauw boven de 200
dit komt dat 1 lamp al 100 euro kost (als 1 lamp kapot is moeten beide vervangen worden voor hetzelfde kleur lamp te krijgen)
daarna zit er nog een module bij onder de elke unit (a 50-80euro)
als je het dan bekijkt is 350-500euro goedkoop met koplamp ben je nog 200-300euro kwijt

Edit:
heb ff gekeken
maar je zult ff schrikken
als je ze zult kopen dan kom je al gauw op 700euro uit
koplamp links 310,- (inclusief monteur)
koplamp rechts 310,- (inclusief monteur)
xenon lamp (2x) totaal 145,-
dacht dat je deze koplampen geen xenon voor kunt krijgen (orginoeel)
dit omdat je een andere reflector krijgt

het volgende is tegenwoordig verplicht bij de nieuw ingevoerde auto's met xenon (dacht niet als je het achteraf inbouwd) moet je ff navragen dan
regelapparaat voor hoogteregeling 270euro (voor links en rechts)
je moet dan ook sensoren op je vooras en achteras hebben wat ook al snel naar de 200kan lopen totaal

nsine (0), 15 jaar geleden

Ok, 1000-1500€ dus.

En als ik zo'n xenon kit koop.. dan heb ik geen hoogteregeling.. wat dan?

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

dan gaan de koplampen dus niet mee met de hoogte van het voertuig, maar je komt van belgie, hier zul je dus navraag moeten doen hoe dat zit bij jullie wetgever.
ook wordt de wiswas instalatie vergeten..

in nederland is een aftermarket xenon toegestaan tot bj 2006 zonder dat er hoogte regeling en een wiswasinstalatie aanwezig is..maar hoe het bij jullie zit durf ik niet te zeggen.

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

ik wou dat ik alles van wist maar helaas niet zoveel
volgens mij mag dat gewoon (ik kan niks vinden in de apk regelgeving, tenminste als ik vlug de deel van verlichting doorneem)

zoals ik zei is dat tegenwoordig dan gewenst dat xenon lampen hoogteregeling hebben als de auto wordt ingevoerd die regels liggen een stuk strenger dan de apk (heb je een kleine spelling) ik dacht ook zelf dat wis-was voor de koplamp ook nodig was, maar dit zijn allemaal zaken dat ik heb gehoord dus weet niet zeker, 1 ding weet ik zeker is dat ik niks kan vinden in de apk (of ik lees eroverheen)

edit:
net te laat met posten

was vanuit gegaan dat hij ook uit nederland kwam maar dat is niet zo (je moet dus ff daar naar vragen, hoe het daar zit)
verder hoe zit het eigenlijk met dat wiswas en hoogte regeling na 2006 (is dit apk of invoer alleen, of zelfs beide)

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

2. Wetgeving Nederland.
Nederlandse wetgeving betreffende het voeren van xenonverlichting: “Auto’s die na 1 januari 2007 op kenteken worden gezet moeten voorzien zijn van een automatische niveauregeling én koplamp reiniginginstallatie! “
Pilot levert voor deze auto's een hoogte regeling en wasinstallatie die u bij de betere Pilot dealer kunt laten installeren.Wetgeving betreffende het voeren van xenonverlichting.

3. Wetgeving België.
Belgische wetgeving betreffende het voeren van xenonverlichting: Alle auto’s die zijn voorzien van xenonverlichting moet voorzien zijn van een automatische niveauregeling en koplamp reiniginginstallatie.
Pilot levert voor de Belgische markt een hoogte regeling en wasinstallatie die u bij de betere Pilot dealer kunt laten installeren.

[b]bron :[/b] Pilot

Gr. paul

r013 (0), 15 jaar geleden

Van deze setjes kan je zonder probleem plaatsen maar bij de keuring is dit zonder automatische hoogteregeling en koplampsproeiers niet toegelaten. Wat dan wordt gedaan is de HID-lampen eruit halen en simpelweg de originele terug plaatsen, de hoogspanningsmodules kan je gewoon laten zitten.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=r013]Van deze setjes kan je zonder probleem plaatsen maar bij de keuring is dit zonder automatische hoogteregeling en koplampsproeiers niet toegelaten[/quote]
Val je in een grote verkeerscontrole, ben je de de klos. Er wordt voor bekeurt....

Gr. paul

Rosse (0), 15 jaar geleden

[quote=paulkelder]Val je in een grote verkeerscontrole, ben je de de klos. Er wordt voor bekeurt....

Gr. paul[/quote]
Terecht! Xenon is een prachtige uitvinding, maar het zijn de cowboys die het een slechte naam geven...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.